6 ανερχόμενες περιοχές που αξίζει να προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού

6 ανερχόμενες περιοχές που αξίζει να προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού

Όλο και περισσότεροι είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ανακαίνιση σπιτιού σαν μια επένδυση, και όχι άδικα. Η ανακαίνιση αυξάνει την αξία ενός ακινήτου, ενώ αν αποφασίσετε να μείνετε οι ίδιοι σε αυτό, θα είστε βέβαιοι για μια άνετη και ποιοτική διαμονή. Φυσικά, θα θέλετε οι εργασίες αυτές να πραγματοποιηθούν σε μια ανερχόμενη γειτονιά, η οποία εκτιμάται ότι θα αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα το προσεχές διάστημα.

Ποιες είναι όμως οι ανερχόμενες περιοχές στις οποίες αξίζει να προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Καλλιθέα

Η Καλλιθέα αποτελεί μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας. Η βολική της τοποθεσία, πλησίων του κέντρου της πόλης, η μεγάλη της ιστορία, καθώς και η μεγάλη ποικιλία ως προς την αρχιτεκτονική, βοηθούν στην ανάδειξη τόσο μοντέρνων, όσο και πιο κλασικών κατοικιών. Επιπλέον, η περιοχή διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων, καθώς και εστιατορίων και μπαρ, προσελκύοντας έναν μεγάλο αριθμό κόσμου. Η κοντινή απόσταση με τα πανεπιστήμια, καθώς και η εύκολη πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς καθιστούν την περιοχή πόλο έλξης φοιτητών.

Ακόμη, πολλοί είναι αυτοί που προχωρούν στην ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα και διαθέτουν τα διαμερίσματα τους για βραχυχρόνια μίσθωση. Ένας μεγάλος αριθμός τουριστών επιλέγει την  Καλλιθέα, διότι προσφέρει πολλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, και εύκολη μετακίνηση.

Κυψέλη

Η Κυψέλη αποτελεί μια ακόμη ιστορική γειτονιά της Αθήνας, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς. Μάλιστα, η κεντρική πλατεία με τον μεγάλο αριθμό καταστημάτων, καθώς και η γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο,  προσελκύουν έναν μεγάλο αριθμό νεαρού σε ηλικία κόσμου, καθώς και τουριστών.

Καθώς είναι ιδιαίτερα παλιά, τα περισσότερα σπίτια χρήζουν ανακαίνισης. Ωστόσο, αποτελεί μία επένδυση η οποία στο μέλλον πρόκειται να σας ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό.

Γαλάτσι

Η επέκταση του μετρό προς το Γαλάτσι αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο στην περιοχή τα επόμενα χρόνια. Οι τιμές των ακινήτων θεωρούνται ακόμη συμφέρουσες, ενώ η γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, και ο αριθμός πρασίνου καθιστούν την περιοχή ιδανική για οικογένειες.

Ακαδημία Πλάτωνος

Τα έργα της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, η αναβάθμιση του αρχαιολογικού πάρκου, καθώς και η ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, θα μεταμορφώσουν την άλλοτε “υποβαθμισμένη” και ξεχασμένη περιοχή. Μάλιστα, η κεντρική τοποθεσία και η πρόσβαση σε ακίνητα τα οποία απαιτούν ανακαίνιση, δίνουν την ευκαιρία να μετατρέψετε έναν χώρο σε μια κερδοφόρα επένδυση.

Μεταξουργείο

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε στην περιοχή του Μεταξουργείου μια μεγάλη αναβάθμιση. Όλο και πιο συχνά βλέπουμε να ανοίγουν νέα καταστήματα, ενώ στο μέλλον αναμένεται να αξιοποιηθούν και μεγάλα κτήρια.

Επιπλέον, από την περιοχή διέρχεται και η γραμμή του μετρό, προσελκύοντας αρκετό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών, που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε κάποιο ακίνητο στην περιοχή, γιατί να μην το αξιοποιήσετε;

Υμηττός

Η μελλοντική μετεγκατάσταση των υπουργείων, και των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην περιοχή του Υμηττού, έχουν αυξήσει την ζήτηση για ακίνητα στην γύρω περιοχή, και όχι άδικα. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να μείνουν σε μια γειτονιά που βρίσκεται κοντά στον χώρο εργασίας τους.

Από την Καλλιθέα, μέχρι και τον Υμηττό, οι ανερχόμενες περιοχές που αξίζει κανείς να επενδύσει σε ανακαίνιση σπιτιού για την αξιοποίηση του ακινήτου είναι πολλές. Με λίγη φαντασία και τους κατάλληλους συνεργάτες, μπορείτε να δείτε τον χώρο σας να ακμάζει.