Γιώργος Τσώνης: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου με ασταμάτητα πυρά στον Γιώργο Αθανασόπουλο

Γιώργος Τσώνης: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου με ασταμάτητα πυρά στον Γιώργο Αθανασόπουλο

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής το εκλογικό κέντρο του τέως και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ παρόντες ήταν ακόμα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Δημήτρης Κουτσούλης και Μανώλης Μάκαρης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και υποστηρικτές του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Αναδημιουργίας».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Τσώνης ξεκίνησε εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους πλημμυροπαθείς, ενώ ευχήθηκε να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η παρουσία του κόσμου αποτελεί τον καταλύτη για το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου, για να προσθέσει ότι είναι το εφαλτήριο της νίκης του συνδυασμού.

Έπειτα εξαπέλυσε επίθεση στη Δημοτική Αρχή, κατηγορώντας ότι βάζει πάνω από το καλό του συνόλου το δικό της, ενώ μίλησε για φωτογραφικές προσλήψεις ημετέρων, παραμερίζοντας την αξιοκρατία.

Επανερχόμενος στα του συνδυασμού, ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν σε αυτόν, συνεχίζοντας «να πετά καρφιά» και μιλώντας χαρακτηριστικά για «λαοπλάνες υποσχέσεις και πεθαμένες ιδεοληψίες».

Μέχρι δε το τέλος της ομιλίας του «πυροβολούσε» ασταμάτητα τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι έχει βάλει το Δήμο σε μια μίζερη κατάσταση με στασιμότητα, κάτι που ο ίδιος, αν εκλεγεί, μπορεί να αλλάξει.

Κατά τον κ. Τσώνη, έχει πρόγραμμα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο και απόλυτα κοστολογημένο, το οποίο θα κάνει γνωστό στην προεκλογική του ομιλία.

Συνεχίζοντας μίλησε για σοβαρά, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα που ζημίωσαν το Δήμο, ξεκινώντας από τις αποθήκες του ΑΣΟ. Όπως είπε, απεντάχθηκε ένα έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα μετέτρεπε το κτήριο σε συνεδριακό κέντρο.

Έπειτα μίλησε για την παραβατικότητα, κατηγορώντας τον Γιώργο Αθανασόπουλο ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας. Αντίθετα, μειώθηκε, προσλαμβάνοντας όμως δικούς του ανθρώπους που είναι υποψήφιοί του, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση και στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάπλαση του Παμίσου, με την παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως είπε, να έχει έτοιμη μελέτη τριών εκατομμυρίων ευρώ, την οποία όμως τροποποίησε παραδίδοντας το έργο στο Δήμο Καλαμάτας. Άφησε δε αιχμές για κάποιους που δεν ήθελαν ούτε το συνεδριακό κέντρο στη Μεσσήνη, αλλά ούτε και το ανοιχτό θέατρο.

Με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία υποστήριξε ότι επί δημαρχοντίας του συντάχθηκε μελέτη με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και δημοπρατημένα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ύψους 4,5 ευρώ, έργα που, όπως είπε, «και 1.000 Θεσσαλίες να περάσουν από τη Μεσσήνη, θα στεγνώσει σε μισή ώρα».

Επίσης, μίλησε για τη μελέτη δημιουργίας δημοτικής αγοράς, την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου που δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια κατά την απογραφή, με αποτέλεσμα ο Δήμος να περάσει στην κατηγορία των μικρών Δήμων.

Κλείνοντας ο κ. Τσώνης κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί μαζί του, ώστε ο Δήμος να γίνει πρωτοπόρος και όχι φτωχός συγγενής και επαίτης, και όλοι μαζί στις 8 Οκτωβρίου να γιορτάσουν τη νίκη της «Αδέσμευτης Κίνησης Αναδημιουργίας».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση