Κεντρική προεκλογική ομιλία Γιώργου Τσώνη με δεσμεύσεις, αλλά και σφοδρή επίθεση στο νυν δήμαρχο

Κεντρική προεκλογική ομιλία Γιώργου Τσώνη με δεσμεύσεις, αλλά και σφοδρή επίθεση στο νυν δήμαρχο

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ιωάννη Αλευρά η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Αναδημιουργίας» να παρουσιάζει το πρόγραμμά του, υποσχόμενος ότι θα το τηρήσει κατά γράμμα, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αποφασισμένος να ματώσει για το Δήμο Μεσσήνης.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Αθανασόπουλο χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την παρούσα Δημοτική Αρχή μια κακή παρένθεση, υπαίτια της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αποψίλωσης και μαρασμού του Δήμου Μεσσήνης.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας ο Γιώργος Τσώνης το τι θα κάνει αν επιστρέψει στο τιμόνι του Δήμου Μεσσήνης, ξεκαθάρισε ότι αρχικά θα ενεργοποιήσει εκ νέου έργα που εγκαταλείφθηκαν, όπως η ανάδειξη του Παμίσου, το συνεδριακό κέντρο, η κλειστή και ανοικτή αγορά, η επέκταση του ΓΠΣ προς τον Πάμισο, το κολυμβητήριο και άλλα.

Έπειτα, μιλώντας για τον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε ότι τα σχολεία του Δήμου που έχουν κλείσει θα μετατραπούν σε πολιτιστικά κέντρα, ενώ θα υπάρξει ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, θα γίνει, μεταξύ άλλων, έρευνα για μικροκαλλιέργειες που ταιριάζουν στο κλίμα της περιοχής, βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και εξασφάλιση άρδευσης ελαιώνων.

Για τον τουρισμό, δήλωσε ότι θα γίνει ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, με απόκτηση σχεδίου παραλιακών οικισμών του Δήμου, ενώ αναφέρθηκε και σε προσπάθεια ανάδειξης του αθλοτουρισμού και του αγροτουρισμού, όπως και αναβάθμιση του πανηγυριού κ.λπ.

Μίλησε ακόμα για κινήσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, του εμπορικού τομέα, ενώ υποστήριξε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να μην κλείσει άλλο κατάστημα τραπεζών, αλλά και για να τοποθετηθούν ΑΤΜ στην έδρα των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα των υπηρεσιών του Δήμου, λέγοντας ότι θα υπάρξει αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιακών και λειτουργικών δομών του, με συντομία και φιλικότητα, χωρίς διαχωρισμούς, με τροποποίηση του υφισταμένου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Δίνοντας δε έμφαση στις Κοινότητες, είπε ότι θα υπάρχουν χωρικοί αντιδήμαρχοι που θα παρακολουθούν τις τοπικές συνεδριάσεις και θα είναι επιφορτισμένοι με αρμοδιότητες και ευθύνες σχεδόν δημάρχου.

Κλείνοντας μίλησε για την παραβατικότητα και το αίσθημα ασφάλειας που στο Δήμο Μεσσήνης έχει χαθεί και πρέπει να επανέλθει, την έγκαιρη τακτοποίηση οφειλών του Δήμου, καθώς και, όπου αυτό είναι εφικτό, οικονομική ανακούφιση από επιβαρύνσεις με δημοτικά αντισταθμιστικά τέλη. Επίσης, μίλησε για κινήσεις στον τομέα υποδομών δικτύων και εξοπλισμών.

Αφού ολοκλήρωσε την ανάπτυξη των παραπάνω τομέων, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω για τίποτα και για κανέναν, με μια Αρχή γεμάτη εμπειρία και γνώση, έτοιμη να ματώσει αν χρειαστεί.

Κάλεσε, δε, τους δημότες της Μεσσήνης να υπερψηφίσουν το συνδυασμό του για νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, νίκη που, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα σημάνει την πραγματική και όχι λεκτική ανάτασή του από άκρο σε άκρο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση