Παρατάσεις σε έργα της Μεσσηνίας μέχρι τον Οκτώβριο για να ολοκληρωθούν

Παρατάσεις σε έργα της Μεσσηνίας  μέχρι τον Οκτώβριο για να ολοκληρωθούν

Παράταση ολοκλήρωσης δύο έργων εγκρίθηκε με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το ένα αφορά σε καθαρισμό ρεμάτων και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που εκτελείται από τον εργολάβο Ηλία Μέγγο. Το δεύτερο αφορά στη βελτίωση και συντήρηση της 31ης επαρχιακής οδού, τμήμα 7ης επαρχιακής οδού- Νέδα- όρια νομού, προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, του οποίο εκτελείται από την εταιρεία «Λεωνίδας Σιώρης και Σια Ε.Ε.».

Παρεμβάσεις στην Πύλο
Σε ό,τι αφορά το πρώτο έργο, που περιλαμβάνει τον καθαρισμό ρεμάτων και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Πύλου, έχουν ήδη δοθεί τρεις παρατάσεις, με την τελευταία να εκπνέει τέλος Αυγούστου.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη κατασκευή κρασπεδόρειθρων και σωληνωτών οχετών προς παροχέτευση των όμβριων υδάτων, καθώς και τοίχους αντιστήριξης προς σταθεροποίηση των αποσαθρωμένων πρανών στην 9η επαρχιακή οδό, από τον κόμβο της 1ης εισόδου Κορώνης έως τη Φοινικούντα.

Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 80% των εργασιών.

Απομένει να γίνει καθαρισμός ρεμάτων και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.

Οι κύριοι λόγοι που ο εργολάβος ζήτησε νέα παράταση του συνολικού χρόνου ολοκλήρωσης του έργου είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων τους εαρινούς μήνες. Επίσης τον Αύγουστο τα συγκροτήματα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος παραμένουν κλειστά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες, έως και το Σεπτέμβριο, ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος, συνεπώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος εάν εκτελεστούν εργασίες.

Η παράταση που εγκρίθηκε είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Δρόμος Νέδας
Τρεις παρατάσεις μέχρι τώρα είχε λάβει και το έργο για τη βελτίωση και συντήρηση της 31ης επαρχιακής οδού, τμήμα 7ης επαρχιακής οδού- Νέδα- όρια νομού, με την τελευταία να λήγει τέλος Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 40% περίπου των εργασιών, και συγκεκριμένα εργασίες εκσκαφών για την κατασκευή θεμελίων των λιθοδομών, κατασκευή τοιχοδομών, εργασίες τοποθέτησης οπλισμών, καθώς και εργασίες διάστρωσης σκυροδέματος.

Οι εργασίες που υπολείπονται είναι:

-Η κατασκευή κυκλοφορίσιμης επενδεδυμένης τάφρου στην οριογραμμή της οδού

-Να γίνουν καθαρισμοί τάφρων εκατέρωθεν του δρόμου

-Να κατασκευασθεί μανδρότοιχος

-Να κατασκευασθούν διαζώματα (σενάζ) προς ενίσχυση των τοιχοδομών.

Η παράταση ολοκλήρωσης του έργου κρίθηκε αναγκαία, καθώς, σύμφωνα και με έγγραφο της Διεύθυνσης Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έχουν προκύψει ιδιοκτησιακά θέματα που επέφεραν διακοπή εργασιών. Συνεπώς μέχρι τη διευθέτησή τους δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Από την Οικονομική Επιτροπή και γι’ αυτό το έργο αυτό εγκρίθηκε παράταση έως τέλος Οκτωβρίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη