Πλούσια χρονιά για τον Ντανάκα και χαρά για την παρουσίαση της μουσικής του στην Καλαμάτα

Πλούσια χρονιά για τον Ντανάκα και χαρά για την παρουσίαση της μουσικής του στην Καλαμάτα

Για τον Χρήστο Ντανάκα, ο οποίος έχει επιστρέψει στη Στουτγάρδη, όπου ζει και εργάζεται μόνιμα τα τελευταία χρόνια, η παρουσίαση στο τέλος του καλοκαιριού της μουσικής του στον τόπο καταγωγής του μέσα από τις ταινίες που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λουριδάς, σε ειδική προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης, ήταν η πρώτη καλλιτεχνική επάνοδος μετά το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι “Ο Πηλός και η Κοπέλα” και το τραγούδι της ταινίας “What Can Break This Echo” έχουν χαρίσει στους δύο Μεσσήνιους καλλιτέχνες πολλά διεθνή βραβεία (μεταξύ άλλων καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερου τραγουδιού στο Cannes World Film Festival”).
Ο Χρήστος Ντανάκας μιλώντας στο «Θ» ανέφερε σχετικά: «Πάνε κάποια χρόνια από την τελευταία φορά που παρουσιάστηκα στο καλαματιανό κοινό και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζω κάτι ως συνθέτης και όχι ως σολίστ, όπως μέχρι τώρα, στα ρεσιτάλ πιάνου που έχω δώσει στην Καλαμάτα. Ευχαριστούμε πολύ την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας που στήριξε το έργο μας και διοργάνωσε αυτή την ξεχωριστή βραδιά σε έναν πολύ όμορφο χώρο.


Η συνεργασία μου με τον Γιώργο ήταν περιπετειώδης λόγω απόστασης Ελλάδας-Γερμανίας, περνώντας πολλές ώρες στο Skype και ανταλλάσσοντας πολλές δεκάδες αρχεία, μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα, γεγονός που απαιτεί πολλή υπομονή και επιμονή. Στο τέλος νομίζω πως οι κόσμοι μας συνέπλευσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο κόπος μας ανταμείφθηκε, ανέφερε στο «Θ» ο ανερχόμενος Καλαματιανός μουσικός.
Επιστρέφοντας στη Γερμανία συνεχίζει τη σειρά συναυλιών σε έντονους ρυθμούς από τα μέσα Σεπτεμβρίου, «με διάφορα μουσικά προγράμματα, σολιστικά, αλλά και όμορφες συνεργασίες. Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει εμφανίσεις σε Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Βούπερταλ, Ντίσελντορφ, Λούντβιγκσμπουργκ κ.α. Παράλληλα συνεχίζω τη δραστηριότητά μου και στο χώρο της διδασκαλίας.
Το 2023 ήταν για μένα μια πολύ παραγωγική χρονιά σε όλους τους τομείς, με μια σημαντική κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ μου, τον τρίτο κύκλο των Music Stories» αναφέρει ακόμη για τις δραστηριότητές του ο Χρήστος Ντανάκας.
Όσο για τη ζωή στη Γερμανία, ο Καλαματιανός συνθέτης και πιανίστας λέει: «Από επαγγελματικής πλευράς έχω μια γεμάτη καθημερινότητα, αλλά προσπαθώ να την ισορροπώ με όμορφες δραστηριότητες που μου δίνουν δύναμη και έμπνευση για καλλιτεχνική δημιουργία. Η ζωή και ο ρυθμός της καθημερινότητας εκεί μου ταιριάζουν πολύ. Έκλεισα αισίως μια δεκαετία στη Γερμανία και είναι πλέον το δεύτερο σπίτι μου. Είμαι ευγνώμων για όσα μου έχει προσφέρει αυτή η χώρα».


Για να ενημερωθείτε για τη μουσική δραστηριότητα του Χρήστου Ντανάκα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: christosdanakas.com.