Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή: «Θα συνεχίσουμε την παρέμβασή μας»

Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή: «Θα συνεχίσουμε την παρέμβασή μας»

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών εξέδωσε η Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή, σχολιάζοντας πως «θα συνεχίσουμε την παρέμβασή μας για τη συγκρότηση ανατρεπτικού κινήματος που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει κατακτήσεις».

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Αυτό που χαρακτήρισε τις εκλογές, ειδικά στο β’ γύρο, και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και στο σύνολο των Περιφερειών και των Δήμων, είναι η μεγάλη αποχή, αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό της απογοήτευσης, της απόστασης πλατιών λαϊκών στρωμάτων από το πολιτικό σύστημα, αλλά και του τρόπου που η κυβέρνηση με τη συμβολή των ΜΜΕ επέβαλαν την πιο βουβή προεκλογική περίοδο που έχει υπάρξει, χωρίς αντιπαράθεση για τα επίδικα που αφορούν στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είναι καθόλου αμελητέα και μια ορισμένη φθορά και αποδοκιμασία της πολιτικής της κυβέρνησης που εκφράστηκε και μέσω της αποχής.

Από τις Περιφέρειες που οδηγήθηκαν σε β’ γύρο εκλογών, η μόνη Περιφέρεια που υπερίσχυσε ο στηριζόμενος από τη Ν.Δ. υποψήφιος ήταν η Πελοπόννησος.

Η υποψηφιότητα Πτωχού έλαβε τεράστια υποστήριξη από την κυβέρνηση και με την παν-κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές. Μια διόλου τυχαία επιλογή, από το περιβάλλον Σαμαρά, τεχνοκράτης, επιχειρηματίας, πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις επιλογές της κυβέρνησης και έτοιμος να προωθήσει απρόσκοπτα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η επιλογή Τατούλη δεν μπόρεσε να εκφράσει κάτι διαφορετικό παρά τις όποιες σχετικές εξαγγελίες.

[…] Δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να πείσουν τα κομματικά κατεβάσματα των Μάκαρη και Κουτσούλη, με αποτέλεσμα να κινηθούν σε χαμηλά ποσοστά.

[…] Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αυξήθηκαν, ως αποτέλεσμα των υπαρκτών και ισχυρών τάσεων αριστερής διαμαρτυρίας, παρότι πολιτικά δεν κινείται σε μια πολιτική ανατροπής των πολιτικών του κεφαλαίου και της Ε.Ε. στο επίπεδο του τοπικού κράτους και συνολικά.

[…] Παρά τη μη συμμετοχή μας στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, θέτουμε ένα σαφή στόχο για την επόμενη πενταετία: να συμβάλλουμε στη μαζική λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάλει φρένο στις καταστροφικές πολιτικές τους.

Ως Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή θα συνεχίσουμε την παρέμβασή μας για τη συγκρότηση ανατρεπτικού κινήματος που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει κατακτήσεις».