iPhone 15 & iPhone 15 Pro: Πώς να χρησιμοποιήσετε όλα τα απίθανα νέα χαρακτηριστικά

iPhone 15 & iPhone 15 Pro: Πώς να χρησιμοποιήσετε όλα τα απίθανα νέα χαρακτηριστικά

Το νέο iPhone 15 έκανε την εμφάνισή του πριν μερικές ημέρες και ήδη έχει προκαλέσει συζητήσεις. Στόχος με κάθε καινούριο μοντέλο, πέρα από την αισθητική του αναβάθμιση, είναι να προστεθούν χρήσιμες καινούριες λειτουργίες που θα κάνουν τη χρήση του smartphone πιο έξυπνη και πιο λειτουργική.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε το νέο iPhone ή ήδη είστε περήφανος κάτοχός του, τότε είναι πιθανό να μην γνωρίζετε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει. Στον παρακάτω χρήσιμο οδηγό σας παραθέτουμε τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 15 που θα σας συναρπάσουν.

Το προσαρμόσιμο κουμπί δράσης

Το παλιό κουμπί για την αθόρυβη λειτουργία αντικαθίσταται από το λεγόμενο κουμπί δράσης, το οποίο κάνει πολλά παραπάνω. Η λογική είναι πως δίνει την πρόσβαση στην αγαπημένη λειτουργία του χρήστη, όπως αυτός τη ρυθμίζει.

Π.χ. αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι η κάμερα, η φωνητική σημείωση, συντόμευση και η αθόρυβη λειτουργία. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι αυτό το κουμπί μπορεί να ανοίξει και λειτουργίες της Siri. Έτσι, με τη χρήση του κουμπιού μπορείτε να ορίσετε να ανοίγει, για παράδειγμα, το Shazam, έτσι ώστε να αναγνωρίζετε όποιο κομμάτι θέλετε αμέσως!

Φόρτιση μέχρι το 80%

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι ένας τρόπος να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας είναι να μην τη φορτίζετε μέχρι το 100%. Ποιος, όμως, κάθεται πάνω από το κινητό του όλη την ώρα, για να το βγάλει από την πρίζα όταν πρέπει;

Αυτό το πρόβλημα λύνεται με το νέο χαρακτηριστικό του iPhone 15, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε να σταματάει η φόρτιση στο 80%. Πρόκειται για μια λειτουργία του iOS 17, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί και σε προηγούμενα iPhone.

Αναγνώριση και μετάφραση κειμένου από την κάμερα

Καλή η αυτόματη μετάφραση που χρησιμοποιούμε όλοι στο εξωτερικό ή για κείμενα σε άλλη γλώσσα, πόσο χρήσιμη όμως είναι όταν πρόκειται για μια γλώσσα που δεν ξέρουμε καθόλου; Είναι μεγάλη αργοπορία να προσπαθούμε να γράψουμε το κείμενο στο κινητό και ύστερα να το μεταφράσουμε.

Έτσι, στο καινούριο iPhone προστέθηκε το feature της αναγνώρισης του κειμένου από την κάμερα. Κάθε φορά που θα τραβάτε κάτι με την κάμερα, αυτή θα αναγνωρίζει αν υπάρχει κείμενο. Εφόσον υπάρχει, θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο με τρεις γραμμές που θα επιτρέπει να επιλέξετε το κείμενο, να το αντιγράψετε και να το μεταφράσετε.

Αναβάθμιση της κάμερας

Στο iPhone 15 Pro, μπορείτε να επιλέξετε η κύρια κάμερά σας να μην είναι ρυθμισμένη στην εστίαση των 24 mm που είναι ρυθμισμένη από προεπιλογή. Αν θέλετε ένα στενότερο οπτικό πεδίο ως προεπιλογή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κάμερα και στη συνέχεια βρείτε την επιλογή “Κύρια κάμερα”. Εκεί μπορείτε να επιλέξτε την προεπιλογή που θέλετε να χρησιμοποιείτε αντί του ευρύτερου φακού των 24mm ανάλογα με τις προτιμήσεις σας στη φωτογράφιση.

Επιπλέον, παρέχονται και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για την επαγγελματική χρήση της κάμερας στο iPhone 15 Pro, όπως τηλεσκοπικός φακός και σύνθεση με 7 επαγγελματικούς φακούς.

Επιλογή περισσότερων εφαρμογών με τη μία

Όταν δημιουργείτε έναν φάκελο και θέλετε σε αυτόν να οργανώσετε περισσότερες από μία εφαρμογές, παλαιότερα έπρεπε να επιλέξετε τις εφαρμογές μία μία. Τώρα αυτό αλλάζει, καθώς μπορείτε να επιλέξετε και να σύρετε στον φάκελο περισσότερες εφαρμογές με μία κίνηση.

Υλικά κατασκευής και θήκες προστασίας

Το iPhone 15 είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι τεχνολογίας με πληθώρα εντυπωσιακών χαρακτηριστικών. Ένα απο τα ιδιάιτερα χαρακτηριστικά του ειναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του απο ελαφρύ και δυνατή αλόη τιτανίου, κατι που είναι ιδιαίτερα προτοπώρο για τα iphone.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ειναι ευάλωτο σε γρατζουνιές, σκόνη, και πτώσεις. Έτσι μια ποιοτική θήκη μπορεί να σας λύσει τα χέρια προστατεύοντας το νέο σας iphone. Επιπλέον, μια θήκη μπορεί να προσθέσει στυλ και προσωπικότητα στο iPhone 15 σας, επιλέγοντας από μια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που θα ανταποκρίνονται στις ατομικές σας προτιμήσεις. Συνολικά, μια θήκη αποτελεί ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το iPhone 15, διασφαλίζοντας όχι μόνο την προστασία του, αλλά και την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης του. Μπορείτε να δείτε διαφορες επιλογές για θήκες iphone 15 εδώ.

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο iPhone είναι αρκετές, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι όσο θεαματικές θα έπρεπε. Κάποιες από αυτές αφορούν το hardware της συσκευής και άλλες το καινούριο iOS.

Tags: