Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Καλαμάτα

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων  της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρίσκεται κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και επιστημονικών ομάδων εργασίας που έχει συγκροτήσει η Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στην πιλοτική φάση του Μηχανισμού Τεχνικής Βοήθειας για την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Χθες, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας τεχνοκρατικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων του Δήμου.

Είχε δε προηγηθεί σύσκεψη υπό το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, όπου και δόθηκε ενημέρωση για την πρόοδο των υπό εκπόνηση μελετών και σχεδίων, στο πλαίσιο υλοποίηση έργων και δράσεων που αφορούν στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ), την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, τη σύνταξη του αναπτυξιακού προφίλ του Δήμου, την ψηφιακή αποτύπωση και αξιοποίηση των δεδομένων διαχείρισης κινδύνου καταστροφών κ.ά.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και η ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας που επισκέφτηκε την Καλαμάτα και η οποία αποτελούνταν από τη Laura Sagnori Diniz, Urban Development Specialist, WB, τον Konstantinos Antonopoulos, Consultant country expert και την Efstathia Petroulia, Local consultant. Επίσης, συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και τεχνικοί σύμβουλοι – μελετητές της WB.

Υπενθυμίζεται ότι η πιλοτική δράση, στην οποία έχει επιλεγεί και συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας, χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας μέσω της δράσης της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει διάρκεια έως τον Απρίλιο του 2024, οπότε και αναμένονται τα τελικά παραδοτέα.