Θετική η πορεία για την ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. και το 2022

Θετική η πορεία για την  ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. και το 2022

Η ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε., ηγέτιδα στις εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου και ελιών παγκοσμίως, παρουσίασε σταθερά ανοδική πορεία και το 2022, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και την επικρατούσα διεθνή ανασφάλεια.

Ενδεικτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα 62,5 εκατομμύρια ευρώ, με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία σήμερα διατηρεί 280 ενεργούς πελάτες σε 60 χώρες και 200 εργαζομένους σε όλα τα τμήματά της.

Οι συμβάσεις με τον αγροτικό κόσμο και τους συνεταιρισμούς ξεπέρασαν τις 7.400, με τη συνολική αξία αγορών αμιγώς ελληνικών αγροτικών προϊόντων να ξεπερνά τα 49,8 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, το υφιστάμενο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει έργα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και συστημάτων διαχείρισης.

Υλοποιώντας με συνέπεια το στρατηγικό της σχεδιασμό για επένδυση στην αειφόρο ανάπτυξη και μετάβαση σε «πράσινο» παραγωγικό μοντέλο, η εταιρεία μείωσε σημαντικά την εξάρτησή της από την παραδοσιακή ενέργεια, εγκαθιστώντας μονάδα φωτοβολταϊκών συστημάτων δυναμικότητας 360.000ΚWh/έτος (περίπου 50% των ενεργειακών της αναγκών) με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια.

Στόχος μέχρι το τέλος του 2024 είναι η επίτευξη μίας 100% «πράσινης» λειτουργίας της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, η εγκατάσταση εκσυγχρονισμένου συστήματος ολοκληρωμένης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων επιστεγάζει τη φιλο-περιβαλλοντική φιλοσοφία της εταιρείας με πολλαπλά οφέλη για την ίδια και το περιβάλλον.

Η επιτυχημένη πορεία των προϊόντων της ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. με το παγκοσμίως καθιερωμένο brand «ILIADA», επιστεγάστηκε για μία ακόμη χρονιά το 2022 με την κατάκτηση 18 βραβείων σε διεθνές επίπεδο, προσδίδοντας στο Ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ» και στο «ILIADA βιολογικό» την παγκόσμια αναγνώριση ως «Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο της Χρονιάς» για 3ο συναπτό έτος.

Η κα Τζένη (Ευγενία) Γυφτέα, CEO και αντιπρόεδρος της ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα επόμενα χρόνια η αγορά του ελαιολάδου θα επηρεαστεί δραματικά από την κλιματική κρίση με συνέπειες ιδιαίτερα καταστροφικές για τα αγροτικά προϊόντα.

Λόγω των ανεπάντεχων αλλαγών στις εσοδείες, δημιουργούνται ασυνέχειες στην αγορά, οι οποίες μπορεί να γίνουν καταστροφικές για τις εξαγωγές και τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Εμείς, από την πλευρά μας, στοχεύουμε στην επανάληψη των επιδόσεων του 2022 και τη διατήρηση υψηλών επιπέδων λειτουργικής κερδοφορίας μέσω της αύξησης των πωλήσεων επώνυμων τυποποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, και της συνεχούς βελτίωσης της παραγωγικότητας. Με γνώμονα την Ποιότητα, τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον συνεχίζουμε δυναμικά, μένοντας πιστοί στις αξίες και το όραμα των ιδρυτών της ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ το 1964».

Tags: