Εστίαση: «Προτιμάμε να μην πουλάμε από το να πουλάμε ακριβά»

Εστίαση: «Προτιμάμε να μην πουλάμε  από το να πουλάμε ακριβά»

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλαν 27 Πρωτοβάθμια Σωματεία της εστίασης, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, τονίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τους εισπράκτορες του κράτους.

Μάλιστα, τονίζουν ότι αν η κυβέρνηση εμμείνει για αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη, τότε αυτά θα τα αποσύρουν από τα καταστήματά τους από τη νέα χρονιά.

Επιστολή
«Πριν από λίγες ημέρες λάβατε μια επιστολή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων – ΠΟΕΣΕ με την οποία ταυτιζόμαστε», αναφέρουν αρχικά οι Σύλλογοι Εστίασης και δηλώνουν πως η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας. Επίσης, ότι «η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η νέα συμφωνία αλήθειας με το λαό», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις 20/5/2023 σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή της Ν.Δ.

«Η εξελισσόμενη “φορο-τρομοκρατία” των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει ένα σπιράλ ανασφάλειας και απογοήτευσης στην αγορά. Παρά τις πρόσφατες προεκλογικές διαβεβαιώσεις του κυβερνώντος κόμματος περί μη αύξησης φόρων και τις παλαιότερες προεκλογικές υποσχέσεις για μονιμοποίηση των μειωμένων χαμηλών συντελεστών στην εστίαση, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 νομιμοποιούν τις αιτιάσεις, όχι μόνο για αναντιστοιχία των ακολουθούμενων πολιτικών με την πραγματικότητα, αλλά και για συνειδητή πολιτική εξαπάτηση ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη δισέλιδη επιστολή.

Θα τα αποσύρουν
Στο τέλος της επιστολής τους υπογραμμίζουν: «Αν, δυστυχώς, επιμείνετε σε αυτή την επιλογή, η εστίαση είναι διατεθειμένη να αποσύρει από 1/1/2024 αυτά τα προϊόντα (σερβιριζόμενα αναψυκτικά, ροφήματα κ.λπ.) από τους καταλόγους της, ως ύστατη άμυνα αξιοπρέπειας. Αρνούμαστε τη μετατροπή της εστίασης σε είδος πολυτελείας για λίγους. Την απόφαση αυτή κοινοποιούμε και στις εταιρείες παραγωγής, ώστε να προγραμματίσουν την παραγωγή τους το επόμενο διάστημα».