Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της  επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Α΄ ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρεται σχετικά από τους εκπαιδευτικούς: «Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των συνταγματαρχών που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες. Η εξέγερση του Νοέμβρη καθόρισε αποφασιστικά την πτώση των πραξικοπηματιών τον Ιούλιο του 1974.

To Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα και εμπνέει όλους εκείνους που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Όπως τότε, απέναντι στην πανίσχυρη χούντα, ξεπερνώντας και παραμερίζοντας τις “φωνές της λογικής” και τις πολιτικές γραμμές συμβιβασμού με τη δικτατορία, απέναντι στον ιμπεριαλισμό και στην υποτέλεια. Έτσι και σήμερα, ο λαός με τους αγώνες του θα σώσει το λαό.

• Ενάντια στις δραματικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς που εξανεμίζουν τους καθηλωμένους για χρόνια μισθούς όλων των εργαζομένων

• Ενάντια στην αισχροκέρδεια ιδιωτών παρόχων ενέργειας και μεγάλων επιχειρήσεων, στην ιδιωτικοποίηση νευραλγικών τομέων του Κοινωνικού Κράτους, όπως την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση. Για να μη ζήσουμε άλλα Τέμπη, πλημμύρες και πυρκαγιές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων.

• Ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη που πλήττει το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. Ενάντια στο νόμο Γεωργιάδη και την κατάργηση εργασιακών κεκτημένων και του 8ωρου.

•Ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Καμία εμπλοκή της χώρα μας σε αυτή τη γενοκτονία. Για να μπει τέλος στην πορεία της ανθρωπότητας στην καταστροφή, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά.

•Ενάντια στην αστυνομοκρατία, τις συλλήψεις αγωνιστών, την απαγόρευση διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση απεργιών και κοινωνικών αγώνων.

Τιμάμε τους/τις αγωνιστές/στριες του Πολυτεχνείου. Οι αγώνες τους

αποτελούν οδηγό για νέες νίκες!».