Η εορτή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Καλαμάτα

Η εορτή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Καλαμάτα

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου τιμάται και ο Άγιος Διονύσιος ο εκ Ζακύνθου, με αφιερωμένο εις αυτόν το νότιο κλίτος, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Διονυσίου και των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Τριών Παίδων των εν καμίνω, με την παρουσία πλήθους πιστών και του συνόλου της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη και τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Παπαθανασίου. Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στα μηνύματα που μας προβάλλει η ευαγγελική περικοπή του «Μεγάλου Δείπνου», τονίζοντας χαρακτηριστικά την έννοια της λέξης “Μέγας” για της Εκκλησία μας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία και Αρτοκλασία υπέρ ενισχύσεως του Πυροσβεστικού Σώματος και αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Σώματος, με την παρουσία πλήθους μελών του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας, των Αντιπεριφερειαρχών κ. Άννας Καλογεροπούλου και κ. Ευσταθίου Αναστασόπουλου και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, των Διοικητών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας και Καλαμάτας, του Διοικητού του 9ου Συντάγματος Πεζικού, του Λιμενάρχου, του εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και εθελοντριών του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.