Υπερηχοτομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την περ. Πελοποννήσου

Υπερηχοτομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την περ. Πελοποννήσου

Παν. Νίκας: «Να αναβαθμισθούν οικονομικά το ιατρικό και νοσηλευτικό επάγγελμα»

Έναν υπερηχοτομογράφο για την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας παρέδωσε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για ένα ακόμα ιατρικό μηχάνημα που παραδίδεται από την περιφέρεια Πελοποννήσου σε δημόσιο νοσοκομείο. Η σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος, προϋπολογισμού περί τις 30.000 ευρώ, υπογράφηκε στις αρχές του μήνα από τον περιφερειάρχη.

Προμήθεια εξοπλισμού
Κατά την παράδοση χθες το πρωί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, σημειώνοντας ότι από την πρώτη ημέρα της θητείας του έως και την τελευταία παρείχε βοήθεια στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, με προμήθεια εξοπλισμού «καθημερινότητας» όπως είπε χαρακτηριστικά, συν το μεγάλο έργο προσθήκης ορόφου το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό.

«Από την περιφέρεια δωρίθηκε διάφορος ιατρικός εξοπλισμός, ύψους 220.000 ευρώ, ο οποίος βοήθησε και εκσυγχρόνισε τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών», κατέληξε η κα Αλειφέρη.

«Να στηρίζουμε το ΕΣΥ
Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι τα χρήματα που έχουν διατεθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής είναι αρκετές  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Το νοσοκομείο της Καλαμάτας αγωνίζεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες και προσφέρει ένα πολύ σπουδαίο έργο. Φροντίζουμε να έχει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό, σε μια εποχή που η τεχνολογία τρέχει κι ένα μηχάνημα που είναι σύγχρονο και αποδοτικό σήμερα, δε σημαίνει ότι θα είναι και αύριο. Εδώ γίνεται ένα πολύ σπουδαίο έργο, χάρη στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τη διοίκηση», τόνισε.

Ευχήθηκε το προσωπικό να συνεχίσει το έργο που κάνει και συμπλήρωσε:

«Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει το ιατρικό και νοσηλευτικό επάγγελμα να αναβαθμισθούν οικονομικά. Να μπορούν να στηρίζουν τις οικογένειές τους, γιατί αυτό είναι κρίσιμο για να έχουν καλύτερη απόδοση στο χώρο της υγείας.

Χωρίς δημόσια διοίκηση, χωρίς δημόσια νοσοκομεία, χωρίς ένα κράτος το οποίο να είναι σοβαρό και αποδοτικό, είναι βέβαιο ότι η κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χωρίς δημόσιο που να μπορεί να ελέγχει αποδοτικά και να μπορεί να κατευθύνει τον ιδιωτικό τομέα, τα πράγματα δεν μπορεί να είναι καλύτερα.

Γι αυτό έχουμε χρέος να στηρίζουμε το ΕΣΥ, να στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, τον γιατρό και το νοσηλευτή που είναι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τα νοσοκομεία τα έχουν πρώτα απ όλα ανάγκη οι φτωχοί άνθρωποι. Και όχι μόνο τα νοσοκομεία. Και τις περιφέρειες και το Δήμο και όλα. Οι φτωχοί άνθρωποι μας έχουν περισσότερο ανάγκη και αυτοί πρέπει να στηρίζονται», κατέληξε ο κ. Νίκας.

Της Βίκυς Βετουλάκη