ΠΕ Μεσσηνίας: Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με εκπαιδευτές Οδήγησης

ΠΕ Μεσσηνίας: Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με εκπαιδευτές Οδήγησης

Επί τάπητος η μείωση εξεταστών πρακτικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών

Με το Διοικητικό Συμβούλιο των εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφορικής Αγωγής του Νομού Μεσσηνίας συναντήθηκε χθες ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου έθεσαν αρχικά το ζήτημα της οργάνωσης σεμιναρίων κατάρτισης, από το υπουργείο Μεταφορών, προς πιστοποίηση εξεταστών πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, διότι λόγω συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους.

Συγκεκριμένα, από τους 14 εξεταστές το έτος 2022, σήμερα είναι διαθέσιμοι οι 8 και αναμένεται νέα μείωση κατά το τρέχον έτος κατά δύο άτομα λόγω συνταξιοδότησης, ενώ το πλήθος των ενδιαφερομένων για νέες άδειες οδήγησης συνεχώς αυξάνεται, της τάξης των 3.500 ετησίως.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του αριθμού των επιτηρητών των θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών (σήματα), ώστε να διενεργούνται δύο εξετάσεις την εβδομάδα, προς διευκόλυνση της όλης διαδικασίας.

Από την πλευρά του και με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων νέων οδηγών, έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία και τον περιφερειάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι θα διεκδικηθούν οι λύσεις των ζητημάτων που τέθηκαν από το συμβούλιο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Κυριακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Αλεβιζόπουλος, ο αναπληρωτής ταμίας Αναστάσιος Κωστάκης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Σωτήριος Παπαμικρουλέας.