Οι μαθητές της Καλαμάτας είπαν «όχι» στη σχολική βία

Οι μαθητές της Καλαμάτας  είπαν «όχι» στη σχολική βία

Στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Σχολικής Βίας ήταν η χθεσινή, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να δίνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα απέναντι στο φαινόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, μαθητές και μαθήτριες από δέκα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησαν δρώμενα στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και καθηγητές τους, συμμετέχοντας, έτσι, στην πανελλήνια δράση που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον καθηγητή Θεόδωρο Θάνου, με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας».

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας στις χθεσινές δράσεις συμμετείχαν μαθητές των 6ου, 12ου, 13ου, 14ου, 16ου και 24ου Δημοτικών, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Σπερχογείας.

Οι νεαροί μαθητές έστειλαν τα δικά τους προσωπικά μηνύματα ενάντια στον εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια έσπασαν μπαλόνια, προσομοιάζοντάς τα με το σπάσιμο της σιωπής από τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού.

Μιλώντας σχετικά με τη χθεσινή ημέρα η διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Μαριάννα Τσορώνη, εξήγησε: «Θεωρώ ότι δε μιλάμε για σχολική βία: η βία δε γεννιέται στο σχολείο. Η βία μεταφέρεται στο σχολείο από θυμωμένα παιδιά, από οικογένειες που πρέπει να σκύψουν παραπάνω σ’ αυτά, από εκπαιδευτικούς που πρέπει ν’ αγκαλιάσουν τα παιδιά, από τους ίδιους τους μαθητές που πρέπει να καταλάβουν την ανάγκη ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να εκλείψει. Βρισκόμαστε εδώ για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να ενεργοποιηθούμε όλοι μας, και να σπάσουμε τα μπαλόνια, θέλοντας να πιστεύουμε ότι έτσι μελλοντικά θα σπάσει και η σιωπή».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας

Αντίστοιχα, μαθητές από το Πειραματικό, το 2ο Γυμνάσιο, αλλά και το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, θέλοντας να επικοινωνήσουν τα δικά τους μηνύματα για την ημέρα, βρέθηκαν επίσης στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου σχημάτισαν τη λέξη «ΟΧΙ» με τις τσάντες τους.

Ταυτόχρονα, σχημάτισαν έναν κύκλο τον οποίο περπάτησαν, τοποθετώντας στη μέση του πανό με τα λόγια που ανέφεραν: «Κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή κατά της βίας».

Της Χριστίνας Μανδρώνη