Στις 10 καλύτερες περιοχές για να μείνει κάποιος η Καλαμάτα

Στις 10 καλύτερες περιοχές  για να μείνει κάποιος η Καλαμάτα

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Spitogatos

Στις δέκα υψηλότερα αξιολογημένες περιοχές για να μείνει κανείς συγκαταλέγεται η Καλαμάτα, σε πανελλαδική έρευνα του Spitogatos, η οποία βασίζεται σε αξιολογήσεις χρηστών για διάφορες περιοχές της χώρας σε σχέση με κριτήρια που επηρεάζουν τη διαμονή σε αυτές.

Η έρευνα αφορά ξεχωριστά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντως, στις υποκατηγορίες της έρευνας, που αφορούν πάρκα, σχολεία, διασκέδαση, αγορά κατοικία κ.λπ., τα σκήπτρα κερδίζει σε πολλές το κέντρο των Τρικάλων.

Στην 8η θέση

Τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας του Spitogatos Insights, με τη συμμετοχή παραπάνω των 10.000 χρηστών του spitogatos.gr, προκαλούν ενδιαφέρον. Σε αυτήν παρουσιάζονται οι top 10 περιοχές για να μείνεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις από τους χρήστες είναι κατά σειρά το κέντρο της Κομοτηνής, η πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας.

Η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί σημαντικό κριτήριο στην επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις, χρήστες που αναζητούν κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα αναφέρουν ότι αξιολογούν ως ασφαλείς τις περιοχές: το κέντρο της Κατερίνης, το κέντρο των Τρικάλων, την πόλη της Ρόδου, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και τη Χώρα της Κέρκυρας. Η Καλαμάτα δεν υπάρχει σε αυτές.

Με διαφορά τα Τρίκαλα

Άλλες κατηγορίες είναι «η πρόσβαση σε μεταφορές και διαθεσιμότητα πάρκινγκ», όπου σε σχέση με την ευκολία στο πάρκινγκ πανελλαδικά υψηλά σκοράρει το κέντρο της Κομοτηνής, το κέντρο των Τρικάλων και η πόλη της Ρόδου.

Επίσης, στην κατηγορία «πρόσβαση σε αγορές και επιλογές διασκέδασης», την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσαν το κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης, το κέντρο των Τρικάλων και το κέντρο της Λάρισας.

Για την πρόσβαση σε πάρκα, πρώτο στην Ελλάδα φιγουράρει το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, ενώ στην εύκολη πρόσβαση σε σχολεία, πρώτο έρχεται το κέντρο των Τρικάλων.

Τέλος, οι περιοχές που ψηφίστηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα ως πιο φιλικές για τους πεζούς είναι το κέντρο των Ιωαννίνων, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο της Λάρισας, το κέντρο των Σερρών και το κέντρο των Τρικάλων, ενώ ως πολύ φιλικό για κατοικίδια χαρακτηρίζεται το κέντρο των Τρικάλων.

Της Βίκυς Βετουλάκη