Θεματικός τουρισμός, κυβερνοασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη στο 2ο Messinia Forum

Θεματικός τουρισμός, κυβερνοασφάλεια και  Τεχνητή Νοημοσύνη στο 2ο Messinia Forum

Στις 13 και στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 2ο Messinia Forum, το οποίο διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το 2ο Messinia Forum θα έχει στο επίκεντρο την εστίαση, τη γαστρονομία, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 35 ομιλητές από την εγχώρια και διεθνή αγορά. Επίσης, θα λάβουν μέρος δημοφιλείς chef, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από το χώρο της εστίασης, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, εκπαιδευτικά ιδρύματα και τεχνοκράτες.

Ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες
Βασική επιδίωξη του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου, καθώς και των συναφών επιχειρήσεων, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργειών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών, καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.

Για αυτό, όπως σημειώνει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, επέλεξε να εμπλουτίσει το φετινό forum με σύγχρονες, ενδιαφέρουσες θεματικές οι οποίες, αφενός, θα ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και, αφετέρου, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διημέρου, μεταξύ των πολλών κύκλων συζητήσεων θα δοθεί έμφαση στους εξής θεματικούς άξονες: Θεματικός Τουρισμός. Κυβερνοασφάλεια. Τεχνητή Νοημοσύνη.

Γαστρονομικές δράσεις
Στις διαδραστικές γαστρονομικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τα μεσσηνιακά προϊόντα θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα διεξαχθούν γαστρονομικά events παρουσία δημοφιλών chef, υπαίθριο live cooking, αφιέρωμα στην εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα, γευσιγνωσία οίνου και αποσταγμάτων, γνωριμία με τις τοπικές ζυθοποιίες, καθώς και άλλες συναφείς δράσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Επίσης, θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες εμπορίας και διανομής τροφίμων από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο περσινό 1ο forum έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 επισκέπτες από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ευρύτερης τοπικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων ομιλητών και 120 τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

«Το όραμά μας είναι η διοργάνωση να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Το Μessinia Forum είναι μια διοργάνωση που για ακόμα μια χρονιά θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο, ανοιχτή για όλους. Προσβλέπουμε στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία, να έρθει σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του forum», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εξής διεύθυνση: forum@messinia-sem.gr ή τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (Φραντζή 6 – 2ος όροφος), από Δεύτερα έως Παρασκευή (11.00 – 15.00), στο τηλέφωνο: 2721-407040.