Ξεκίνησαν οι εργασίες ευπρεπισμού στις τουαλέτες του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι εργασίες ευπρεπισμού  στις τουαλέτες του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ανοίγει κι επίσημα η θερινή περίοδος με πτήσεις από την Κυριακή

Οι τελευταίες πινελιές για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας για τη φετινή τουριστική περίοδο μπαίνουν αυτές τις μέρες.

Επίσημα η θερινή περίοδος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας ξεκινά στις 31 Μαρτίου και το ενθαρρυντικό είναι ότι έγιναν και γίνονται κάποιες μικρές εργασίες ευπρεπισμού στους χώρους του και, κυρίως, στις τουαλέτες, καθώς η κατάσταση στις προηγούμενες σεζόν είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια από επισκέπτες, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στην google.

Βέβαια, οι εν λόγω παρεμβάσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες που έχουν οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και απλώς θα βελτιώσουν λίγο την εξυπηρέτηση όσων το επισκεφθούν φέτος και μέχρι επιτέλους να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις με την παραχώρησή του. 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτών των μικρών παρεμβάσεων έγιναν κάποιοι ελαιοχρωματισμοί χώρων και κυρίως άρχισαν αυτές τις ημέρες παρεμβάσεις ευπρεπισμού στις τουαλέτες. Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, με ένα ποσό που διατέθηκε από το Υπερταμείο, ύψους περίπου 30.000 ευρώ, θα γίνουν αλλαγές σε είδη υγιεινής και βελτίωση άλλων λειτουργικών σημείων των χώρων, όπως πόρτες κ.λπ.

Αρκετοί προορισμοί
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ανοίγει η φετινή σεζόν για το αεροδρόμιο Καλαμάτας και θα διαρκέσει έως το τέλος Οκτωβρίου. Τις επόμενες μέρες δε, αναμένεται να κλειδώσουν και οι τελευταίες αλλαγές από τις αεροπορικές εταιρείες και να ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα των πτήσεων για τη θερινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια εσωτερικού, φέτος η Καλαμάτα θα έχει τρεις συνδέσεις. Τη γνωστή με Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, τη σύνδεση με Αθήνα που ξεκίνησε πέρυσι κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή και τη σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς εξωτερικού (με μία ή περισσότερες πτήσεις), ανά αεροπορική εταιρεία, από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας αναμένονται να είναι οι εξής:

-Aegean Airlines: Μόναχο, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη

-Air France: Παρίσι (CDG)

-Austrian Airlines: Βιέννη

-Arkia: Τελ Αβίβ

-Blue Bird: Τελ Αβίβ

-British Airways: Λονδίνο (LHR )

-Bukovina: Ίνσμπρουκ

-Condor:  Φρανκφούρτη

-Discover: Μόναχο

-Easy Jet: Λονδίνο (LGW)

-Edelweiss: Ζυρίχη

-Enterair: Λονδίνο (LGW), Παρίσι (CDG), Κατοβίτσε, Μποντρούμ

-Eurowings: Ντίσελντορφ

-JET2: Λονδίνο (STN), Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ

-Ryanair: Λονδίνο (STN), Βιέννη, Μπέργκαμο

-Ryanair Sun: Κατοβίτσε

-Scandinavian: Στοκχόλμη

-Swiss: Γενεύη

-Transavia: Άμστερνταμ

-Transavia France: Παρίσι (ORY)

-Volotea: Ναντ, Λιλ, Λυών, Όσλο

-Trade air: Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Όσλο.

Της Βίκυς Βετουλάκη