ΥΠΠΟ: Τα ΔΗΠΕΘΕ να καλύπτουν τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας κι όχι μόνο ενός Δήμου

ΥΠΠΟ: Τα ΔΗΠΕΘΕ να καλύπτουν τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας κι όχι μόνο ενός Δήμου

Συμμετοχή στη συζήτηση της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα «Η πολιτιστική πολιτική βραχίονας περιφερειακής ανάπτυξης» είχε προχθές το υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Λίνας Μενδώνη, η οποία σημείωσε σχετικά: «Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού στην περιφέρεια, αποτελεί τον κυριότερο μοχλό για την ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την ανάδειξη της φυσιογνωμίας των πόλεων και των μικρότερων οικισμών της πατρίδας μας. Συμβάλλει και αναζωογονεί την περιφέρεια».

Η υπουργός αναγνώρισε πως υπάρχει «χάσμα μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας» και όπως είπε, «είναι υποχρέωσή μας να πετύχουμε μια πιο ισόρροπη κατανομή. Καθώς η δυναμική υπάρχει, θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να την εντατικοποιήσουμε».

Όσον αφορά στα ΔΗΠΕΘΕ, η κα Μενδώνη υποστήριξε ότι είναι λάθος που σήμερα θεωρούνται υπηρεσίες των Δήμων, που ανήκουν στην εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ για τον τρόπο λειτουργίας τους πρότεινε να ανοίξει μια συζήτηση στην ΚΕΔΕ και την ΕΠΕ για την αφύπνισή τους και να εξελιχθούν σε Περιφερειακά Θέατρα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης Περιφέρειας και όχι ενός Δήμου.