2ο Messinia Forum: Επιστρέφει ανανεωμένο για να αναδείξει όλες τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού της Μεσσηνίας

2ο Messinia Forum: Επιστρέφει ανανεωμένο για να αναδείξει όλες τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού της Μεσσηνίας

Το διήμερο 13 και 14 Απριλίου πρόκειται να λάβει χώρα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το φετινό Messinia Forum, το οποίο έχοντας ως εμπνευστή το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική που διαθέτει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως προς την ανάπτυξη προς όφελός της αρκετών εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές σχετικά με τη μεθαυριανή έναρξη εργασιών του forum, ο πρόεδρος του ΣΕΜ, Γιάννης Κολοβός, σημείωσε ότι το διήμερο αφορά σε μια μεγάλη προσπάθεια της μεσσηνιακής εστίασης, μέσω των συνεργειών της, «να αναδειχθεί το καλό πρόσωπο της περιοχής». Μέσα από τους καλεσμένους που θα δώσουν το «παρών», πρόσθεσε, θα υπογραμμιστούν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τόπο, αλλά και όλα όσα μπορούν να επιτευχθούν μελλοντικά, «με άρμα την Καλαμάτα», για να εξελιχθεί συνολικά ολόκληρη η Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θεματικές που θα αναλυθούν εκτεταμένα στο διήμερο forum είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη με όλες τις προεκτάσεις της, αλλά και το πώς μπορεί η Μεσσηνία αποτελέσει τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

«Ο μονόδρομος ξαπλώστρα, θάλασσα και ομπρέλες δεν αρκεί πλέον. Οφείλουμε να δούμε διορατικά μπροστά και να ανοίξουμε κι άλλες πόρτες», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Αθανασάς, εκπροσωπώντας μία από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ως εργαζόμενος στην εταιρεία Alfa Marine, η οποία δραστηριοποιείται στο yachting και τα μηχανοκίνητα σκάφη, σημείωσε ότι η Μεσσηνία διαθέτει ένα διαμάντι, το οποίο είναι ο θεματικός τουρισμός της, ο οποίος και αναμένεται να ανακαλυφθεί. «Αυτό το διήμερο, η Μεσσηνία και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια τέτοια εκδοχή, καθώς υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες αυθεντικοί στο είδος τους, που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της Καλαμάτας», εξήγησε, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Χορού και να παρακολουθήσουν τη φετινή διοργάνωση του Messinia Forum.

Στο μεταξύ, εκπροσωπώντας την τοπική οινοποιία, ο ιδιοκτήτης των οινοποιείων «Ψαρούλη», Κωνσταντίνος Ψαρούλης, κάλεσε τους ντόπιους -και όχι μόνο-να γνωρίσουν τα μεσσηνιακά κρασιά στο πλαίσιο ανάδειξης του μεσσηνιακού αμπελώνα, γιατί παράγει «κορυφαία κρασιά στον ελληνικό χώρο».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Κουντούρης, εκ μέρους της εστίασης της Αρχαίας Μεσσήνης, σημείωσε ότι η Μεσσηνία πέραν όλων των άλλων είναι κι ένας τεράστιος γαστρονομικός προορισμός, λόγω των πρώτων υλών της περιοχής, ενώ απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή στο επερχόμενο forum.

Εκπροσωπώντας τους Μεσσήνιους παραγωγούς, η Κέλλυ Δημητρούλια ανέφερε ότι «50 τοπικοί παραγωγοί, 13 οινοποιοί, 3 αποστάγματα έχουν παρουσία στη φετινή διοργάνωση. Η τοπική παραγωγή είναι δύναμη: θα γνωρίσουμε, θα γευτούμε, θα μυρίσουμε και θα απολαύσουμε την παραγωγή αυτού του τόπου». Κάλεσε, λοιπόν, τον κόσμο να δει την παραγωγή της Μεσσηνίας και να γνωρίσει τη δυναμική της περιοχής.

Χρ.Μ.