Λέσχη Ανάγνωσης «Η Αφύπνιση»: «Το Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία»

Λέσχη Ανάγνωσης «Η Αφύπνιση»: «Το Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία»

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης «Η Αφύπνιση» της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας ξεφύλλισαν βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών βρήκαν αναφορές στο Πάσχα και σκέφτηκαν να μοιραστούν μαζί μας διηγήματα και ποιήματα.

Σε συνεργασία, λοιπόν, με το βιβλιοπωλείο Bookmark Λυκούργος Καρολεμέας γεννήθηκε η ιδέα για την εκδήλωση «Το Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία», ένας αναγνωστικός περίπατος μέσα στις πασχαλιάτικες γραφές Ελλήνων λογοτεχνών με μουσική υπόκρουση μελοποιημένης ελληνικής ποίησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 26 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου, Αντωνοπούλου 12 .

Εκεί η Λίλα Γκλεγκλέ, η Φεβρωνία Εξακουστίδου, η Ευαγγελία Μακρή ο Γιώργος Μπιτζιβής και η Λέττα Πετρουλάκη θα διαβάσουν κείμενα της Αιμιλίας Δάφνη, του Στρατή Μυριβήλη, του Σωτήρη Δημητρίου, του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη.

Επίσης, θα ακουστούν ζωντανά και με συνοδεία ακουστικής κιθάρας από τον Τάκη Χριστοφιλέα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Γκάτσου, του Κώστα Βάρναλη και του Διονυσίου Σολωμού.