Δεκάδες λιλιπούτιοι αναγνώστες βρέθηκαν σε μια πρωτότυπη γιορτή

Δεκάδες λιλιπούτιοι αναγνώστες βρέθηκαν σε μια πρωτότυπη γιορτή

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας «Η Αφύπνιση», το 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και το βιβλιοπωλείο Bookmark Λ. Καρολεμέας διοργάνωσαν, σήμερα το πρωί, εκδήλωση με επίκεντρο το παιδικό βιβλίο. Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της Πειραματικής Σκηνής η κα Βέρα Γεωργακοπούλου, ενώ εκ μέρους του 7ου Νηπιαγωγείου μίλησε η διευθύντριά του κα Σταυρούλα Μπαλάσση.

Η κα Ευαγγελία Μακρή από το 7ο Νηπιαγωγείο και η κα Λίλα Γκλεγκλέ από την «Αφύπνιση» έκαναν με τα παιδιά το γύρο του κόσμου μ’ ένα βιβλίο και γνώρισαν τους ήρωες των παραμυθιών που αγαπούν τα παιδιά σε χώρες μακρινές και πιο κοντινές.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής κα Λέττα Πετρουλάκη ζωντάνεψε με κούκλες και φωνές ένα παραμύθι διαλεγμένο από το βραβευμένο βιβλίο παραμυθιών της.

Τέλος, τα παιδιά με τη βοήθεια των νηπιαγωγών του 7ου Νηπιαγωγείου κατασκεύασαν τον παραμυθένιο ήρωά τους, και τον πήραν σαν αναμνηστικό στο σπίτι. Η γιορτή έκλεισε με χαρούμενα προσωπάκια να επεξεργάζονται με θαυμασμό παιδικά βιβλία, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε όχι για του χρόνου αλλά πολύ πιο σύντομα με άλλες βιβλιογνωριμίες….

Τη γιορτή παρακολούθησε μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους ο υπεύθυνος Πολιτιστικών του δήμου Δυτικής Μάνης, Τάκης Χριστοφιλέας.