Περιοδεία ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου- Αλαβάνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Περιοδεία ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου-  Αλαβάνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε συνάντηση με την Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ ο κ. Αλαβάνος συνομίλησε με εργαζομένους.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ έχει κάνει πάνω από 100 παρεμβάσεις, ερωτήσεις και ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα της στελέχωσης, εξοπλισμού των δημοσίων νοσοκομείων, για τη στήριξη των διεκδικήσεων των αγωνιστών υγειονομικών τόσο κατά την πανδημία όσο και σήμερα.

Η κατάσταση στην Υγεία, η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, η εντατικοποίηση της εργασίας όλων των υγειονομικών, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού.

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με τους “ασθενείς – πελάτες” επεκτείνει τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αυξάνοντας τα έσοδά τους, ως Α.Ε., από την τσέπη των ασθενών.

Η επίκληση της κυβέρνησης ότι αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι ακόμα μια απόδειξη για τη σωστή θέση του ΚΚΕ: Ότι η Ε.Ε. είναι εχθρός των δικαιωμάτων του λαού και στην υγεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρούν την υγεία και το φάρμακο “κόστος”, που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή όλες οι κυβερνήσεις έχουν κοινές προτεραιότητες που είναι οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ΝΑΤΟικές δαπάνες και εξοπλισμοί, οι φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο μόνος που θα τους σταματήσει είναι ο λαός με τους αγώνες του.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όλες, στο πλευρό των υγειονομικών που δε δέχονται να γίνουν έμποροι της υγείας και να έχουν ασθενείς – πελάτες. Μπαίνει μπροστά στον αγώνα στο πλευρό των ασθενών, του λαού, που δεν αντέχει να πληρώνει άλλο για υπηρεσίες υγείας που δικαιούται».