Στ. Αναστασόπουλος: «Μεικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους στην αγορά»

Στ. Αναστασόπουλος: «Μεικτά κλιμάκια διενεργούν  ελέγχους στην αγορά»

Τα σφαγεία με την επωνυμία «Φάρμα Χριστόπουλου Α.Ε.», στο 6ο χλμ. της οδού Καλαμάτας – Μεσσήνης (θέση Σπερχογεία), όπου πραγματοποιούνται σφαγές ζώων από Μεσσήνιους παραγωγούς,  επισκέφθηκε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο κ. Αναστασόπουλος επόπτευσε το έργο των ελέγχων που διενεργούνται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία και της προϊσταμένης Μαρίας Κωταντούλας.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι λόγω της πασχαλινής περιόδου η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη και οι έλεγχοι των υπηρεσιών έχουν ενταθεί, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Επίσης, ανέφερε ότι έλεγχοι δε γίνονται μόνο στα σφαγεία, αλλά και στην υπόλοιπη αγορά, όπως κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης, λαϊκές αγορές και λοιπές επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό μεικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Υγείας διενεργούν εντατικούς ελέγχους με στόχο την διασφάλιση της εφαρμογής των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων, την αποφυγή εκμετάλλευσης των καταναλωτών, την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής του αγοραστικού κοινού, το οποίο, μέσα από την ενημέρωση, την έρευνα, την σύγκριση τιμών σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων, αποφασίζει για τις αγορές του.