Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Επιστημονική εκδήλωση για την αξία της πρόληψης

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Επιστημονική εκδήλωση για την αξία της πρόληψης

Με επίκεντρο την αξία της πρόληψης έναντι διαφόρων νοσημάτων και παθήσεων διεξάγεται αύριο Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας επιστημονική ημερίδα υπό τη διοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Η πρόληψη ΣώΖΕΙ».

Μιλώντας χθες για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την Β’ Προπαιδευτική Κλινική ΕΚΠΑ και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι πρόκειται να συμμετάσχουν ως ομιλητές καταξιωμένοι επιστήμονες της Ιατρικής για τα θέματα της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη και του καρκίνου. Ενδεικτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι θα μιλήσουν ο κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, η κα Αδαμαντία Ψυρρή, ο κ. Δημήτρης Τούσουλης και ο κ. Γεράσιμος Σιάσος.

Αναλύοντας περαιτέρω το περιεχόμενο της αυριανής εκδήλωσης, ο κ. Χαλβατσιώτης σημείωσε ότι πριν από την έναρξη των ομιλιών, στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού, θα υπάρχει η δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων για το διαβήτη και την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατσιώτη, στο χώρο του Μεγάρου θα βρίσκονται συμμετάσχοντας στις εργασίες της εκδήλωσης οι εξής σύλλογοι και φορείς: Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας «Η Γλυκιά Μεσσηνίας», ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ», προσωπικό από τη Μαιευτική και Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Καλαμάτας για επίδειξη Α’ βοηθειών.

Χρ.Μ.