Mani Blauel: Μια συνάντηση γεμάτη γνώση, αγάπη, γεύσεις και αρώματα

Mani Blauel: Μια συνάντηση γεμάτη γνώση, αγάπη, γεύσεις και αρώματα

Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση, υποδέχθηκαν την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της Mani Blauel μαθητές και εκπαιδευτές του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, με τους οποίους μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος: την αφοσίωση στο ελαιόλαδο, το σεβασμό στη φύση και τη διάθεση για διαρκή γνώση και εξέλιξη.

«Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους» σχολιάζεται σχετικά. «Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργοστάσιο και συγκεκριμένα στο νέο επισκέψιμο χώρο του και στο χώρο της γευσιγνωσίας, αίθουσες που φιλοδοξούν να γίνουν το επίκεντρο της περιοχής στο χώρο του γαστρονομικού τουρισμού. Ο Fritz Blαuel μοιράστηκε μαζί τους ενδιαφέρουσες, γλυκές και χιουμοριστικές ιστορίες από την εποχή που είχε πρωτοέρθει στη Μάνη. Ο Felix Blαuel τους μίλησε για τους στόχους του επισκέψιμου εργοστασίου, για το νέο άνοιγμα της εταιρείας στο χώρο του γαστρονομικού τουρισμού και της φιλοξενίας, αλλά και για τη χαρά όλης της ομάδας της Mani Blαuel μέσα από αυτήν τη διαδικασία να μοιράζεται με τους επισκέπτες την αγάπη και την αφοσίωσή της στο ελαιόλαδο και γενικότερα στα ελληνικά βιολογικά προϊόντα που παράγονται στην εταιρεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας του το επισκέψιμο Εργοστάσιο Mani Blαuel έχει ήδη προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε το χώρο παραγωγής και οι συμμετέχοντες είδαν από κοντά τη διαδικασία τυποποίησης. Κατά το μάθημα γευσιγνωσίας ελαιολάδου που ακολούθησε, έγινε δοκιμή βιολογικών ελαιολάδων από διάφορα μέρη της Μεσογείου, όπως: Κροατία, Τυνησία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Πορτογαλία.

«Για εμάς στη Mani Blαuel, η γεύση, το άρωμα, οι ποικιλίες του ελαιολάδου και της ελιάς δεν είναι απλώς μια υποχρέωση. Είναι το βαθύτερο κίνητρο που μας ωθεί να προσφέρουμε στον καταναλωτή το καλύτερο δυνατό προϊόν, αγνό, αυθεντικό και φροντισμένο με μεράκι.

Η βιολογική καλλιέργεια δεν είναι απλώς μια μέθοδος παραγωγής. Είναι στάση ζωής, είναι τρόπος να τιμάς τη γη, τον άνθρωπο και τον καρπό της ελιάς.

Όταν, λοιπόν, φιλοξενούμε ανθρώπους που κατανοούν και συμμερίζονται αυτήν τη φιλοσοφία, νιώθουμε πως η κάθε προσπάθειά μας έχει νόημα και συνέχεια.

Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου, με επικεφαλής τον Νίκο Κουτσούκο, αποτελεί φάρο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης και είμαστε ευγνώμονες για τη σύνδεση αυτή.

Κάθε τέτοια επίσκεψη είναι για εμάς πηγή έμπνευσης και υπενθύμιση του γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε» σημειώνεται ακόμη από τη Mani Blαuel.