Σύλληψη ληστή από το μακελειό της Ευριπίδου


Άλλο ένα μέλος της περιβόητης ομάδας των «ληστών με τις βαριοπούλες», που είχαν οδηγήσει στην αιματηρή συμπλοκή στην οδό Ευριπίδου στην Καλαμάτα, συνελήφθη χθες στην Ηλεία.
Πρόκειται για έναν 48χρονο από τα Τσίπιανα Ηλείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και σύσταση συμμορίας.
Οι αστυνομικοί της Ηλείας, έχοντας πληροφορίες πως τρεις δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή, τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και, κυρίως, το 48χρονο με το βεβαρημένο παρελθόν. Το πρωί της Δευτέρας έγινε επιχείρηση στο σπίτι του στο Πανόπουλο Ηλείας, όπου συναντήθηκε με τους άλλους δύο, έναν 39χρονο από το Ανδρώνι και έναν 53χρονο από τη Δίβρη. 
Σε έρευνες  που έγιναν βρέθηκαν 48 κιλά και 680 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης σε στάβλο στο Ανδρώνι Λασιώνος, μοιρασμένη, μέσα σε ένα βαρέλι κρασιού των 300 λίτρων, ένα ακόμα μικρότερο και σε ένα δοχείο ελαιολάδου. Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας τις έρευνες σε χώρους ιδιοκτησίας του ίδιου δράστη εντόπισαν κι άλλες συσκευασίες με κάνναβη.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο δύο ένοπλοι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στην Καλαμάτα. Αστυνομικοί εντόπισαν 7 μέλη των «ληστών με τις βαριοπούλες» σε διαμέρισμα της οδού Ευριπίδου. Αντάλλαξαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί και ένας από τους ληστές να τραυματιστούν. Τρεις δράστες συνελήφθησαν, αλλά οι υπόλοιποι τρεις ξέφυγαν με αυτοκίνητο που άρπαξαν από διερχόμενο.
Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, την ομάδα αποτελούσαν 12 άτομα και αυτό είναι το πέμπτο μέλος που συλλαμβάνεται, το οποίο συμμετείχε και στα επεισόδια της Καλαμάτας.