Έλεος με τη γραφειοκρατία

Έλεος με τη γραφειοκρατία

Κατ’ αρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε ότι πουθενά στις υπουργικές αποφάσεις δεν «απαγορεύεται» η σωματική άσκηση στην ύπαιθρο. Η άσκηση «επιτρέπεται» υπό προϋποθέσεις, πιο βασική απ’ όλες η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Κάθε απόγευμα, άλλωστε, ακούμε τους κυρίους Τσιόδρα – Χαρδαλιά να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θέλουν να στερήσουν από κανέναν την άσκησή του, το συνωστισμό θέλουν να αποκλείσουν. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχει η δυνατότητα Β6. Όσον αφορά στη μετακίνηση «κοντά στην οικία», το κοντά είναι σχετικό. Για κάποια κυρία μπορεί η μετακίνηση από τον έναν καναπέ στον άλλον να είναι μακριά. Στην πόλη μας δεν υπάρχει μακριά, όταν από το κέντρο φτάνεις στην παραλία με το ποδήλατο σε ένα τέταρτο, όλα κοντά είναι. Δεν είναι τυχαίο πως σε 131 ελέγχους το πρωί της Παρασκευής 10/4 βεβαιώθηκε μόλις 1 παράβαση (Θ.11/4).

Στα σοβαρά τώρα. Κάθε πρωί περπατώ επί μιάμιση ώρα στη Ναυαρίνου. Στα περίπου 3-4 χιλιόμετρα της διαδρομής, κάθε στιγμή, βρίσκονται περίπου 20 άνθρωποι, σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Για συνωστισμό ούτε λόγος. Όταν βλέπεις κάποιον να έρχεται από απέναντι, ο ένας αλλάζει πεζοδρόμιο. Θα είναι απαράδεκτο να διακοπεί η κίνηση στη Ναυαρίνου όπως φημολογείται. Αν το απόγευμα μαζεύονται διάφοροι – πολλοί «εκδρομείς», θα πρέπει τα εντεταλμένα όργανα να απευθύνουν συστάσεις και αν αυτές δεν αποδώσουν, να βεβαιώσουν πρόστιμα. Δε νοείται για τους απογευματινούς να την πληρώσουν οι πρωινοί.

Προσπάθησα να έλθω σε επικοινωνία με το δήμαρχο για να του πω τα παραπάνω, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Μπάμπης Κάρβελης

Υ.Γ.1. Μέσα στις πολλές θεωρίες συνωμοσίας, π.χ. έλαβα βίντεο με προτροπή «διάβασέ το πριν τον σκοτώσουν», όπου το δίκτυο 5G ευνοεί τον κορωνοϊό, δεν μπορώ να μη σχολιάσω το δημοσίευμα του φίλου μου Α.Π. στις 11/4. Κορυφαία χημικός, λέει, δηλώνει πως ούτε με 1 εκ. δολάρια δε θα κολύμπαγε. Γιατί; Εξηγεί: Ο ιός θα μπορούσε να εισέλθει στα παράκτια ύδατα. Θα μπορούσε να εισέλθει στον ωκεανό από διαρροές λυμάτων. Πιστεύει ότι ο νέος ιός είναι αρκετά ελαφρύς. Δε θα σας ζαλίσω ως παλιός ναυτικός τι σημαίνει «φτάρνισμα» του ωκεανού, απλώς θα πω πως κανένας διεθνής οργανισμός δε μιλάει για τέτοια περίπτωση. Όλοι ξέρουν πως ο ιός είναι βαρύς και πως κανείς δεν περιμένει πως ο ιός επιβιώνει στα λύματα. Να χαρώ εγώ κορυφαία χημικό!