Με μάσκες και αποστάσεις οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Με μάσκες και αποστάσεις οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Με μάσκες και απόσταση ασφαλείας άρχισαν να προσγειώνονται χθες το πρωί οι πρώτοι τουρίστες με πτήσεις του εξωτερικού στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Λίγο μετά τις 9.30 έφτασαν οι πρώτοι 168 τουρίστες για το φετινό «αργοπορημένο» καλοκαίρι από το Μόναχο Γερμανίας με την εταιρεία Condor. Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η δεύτερη πτήση της Condor, αυτή τη φορά από το Ντίσελντορφ Γερμανίας, με επίσης 168 επιβάτες.

Και δύο τζετ
Η επόμενη πτήση που κατέφτασε χθες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ήταν της εταιρείας Polish Airlines από τη Βαρσοβία, με 19 επιβάτες. Επίσης χθες το πρωί προσγειώθηκαν δύο ιδιωτικά τζετ, ενώ μεσημέρι προς απόγευμα αναμενόταν και η πτήση από Ελβετία.

Η διαδικασία χθες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κύλησε ομαλά, ενώ όλοι τήρησαν τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορωνοϊού.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ όπως σημείωσε ερωτώμενος ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δ. Μανδηλάρης, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικά και περίπου 10 τεστ.

Επόμενες
Σήμερα Σάββατο το πρωί αναμένεται μια πτήση της Transavia από το Άμστερνταμ στις 10.55 το πρωί, δύο πτήσεις της Ryan Air: μία από το Μπέργκαμο της Ιταλίας στις 14.35 και μία από το Γκντανσκ της Πολωνίας στις 21.45. Φυσικά και η πτήση της Olympic από Θεσσαλονίκη στις 18.25.

Τη, δε, Κυριακή αναμένονται μια πτήση της Swiss Airline από τη Γενεύη στις 10.45, μία πτήση της Transavia Fr από το Παρίσι στις 12.15 και μία πτήση της Ryan Air από το Μιλάνο στις 21.50.

Ωστόσο, η δυσάρεστη είδηση είναι η ανακοίνωση την Πέμπτη τα απόγευμα της Aegean ότι δε θα εκτελέσει καμία πτήση από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο Καλαμάτας μέχρι τέλος Αυγούστου.

Της Βίκυς Βετουλάκη