Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση με ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών

Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση με ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών

Με στελέχη του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και υπηρεσιακούς παράγοντες συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, στο πλαίσιο έναρξης της σχολικής χρονιάς, και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με  τη μεταφορά μαθητών.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν μαθητές με ειδικά μαθητικά δελτία. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όσον αφορά στην πληρότητα των δρομολογίων, έλαβε δε θετική ανταπόκριση από την υπηρεσία και τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ.

Αίτημα προέδρων Αμπελοφύτου και Τραγάνας

Στο μεταξύ, με τους προέδρους των Κοινοτήτων Αμπελοφύτου Δήμου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Ψυχογυιό και Τραγάνας Δήμου Τριφυλίας, Ιωάννη Καραχούντρη, συναντήθηκε στο γραφείο του ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Οι δύο πρόεδροι κατέθεσαν κοινό αίτημα στον αντιπεριφερειάρχη για τη βελτίωση, μέσω ασφαλτόστρωσης, υφιστάμενου δρόμου μήκους 6,3 χλμ. που συνδέει τις δύο περιοχές, ενώ εξυπηρετεί και άλλες κοινότητες της περιοχής. Για το συγκεκριμένο δρόμο έχει εκπονηθεί παλαιότερα σχετική μελέτη, η οποία βέβαια απαιτεί επικαιροποίηση για να είναι έτοιμη προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, αλλά και την ωφέλειά του στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την τουριστική δραστηριότητα, βελτιώνοντας την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου στο Ανάκτορο Νέστορος και αυξάνοντας την ασφάλεια της κυκλοφορίας.