Football League: Πρεμιέρα με Σαντορίνη στο γήπεδο του Αιγάλεω η Καλαμάτα

Football League: Πρεμιέρα με Σαντορίνη στο γήπεδο του Αιγάλεω η Καλαμάτα

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Super League 2-Football League εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Football League, το οποίο θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Προκειμένου να χωριστούν ισάριθμα οι ομάδες ανά δέκα, πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα στις δυο ομάδες του Βόλου με τη Νίκη να συμπεριλαμβάνεται στο Νότιο Όμιλο, μαζί με την Καλαμάτα.

Ακολούθησε η κλήρωση των ζευγαριών, με τη Μαύρη Θύελλα να χρησιμοποιεί κλειδάριθμο προκειμένου να διεξαχθούν εκτός έδρας οι δύο πρώτοι αγώνες της, λόγω εργασιών που χρειάζεται να γίνουν στο Στάδιο της Παραλίας.

Έτσι, το μεσσηνιακό συγκρότημα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League, που δεν διαφοροποιήθηκε και θα γίνει 7-8 Νοεμβρίου (παράλληλα με αυτό της Super Leegue 2, που πήρε νέα αναβολή), κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Σαντορίνη.

Δεν θα χρειαστεί, όμως, να ταξιδέψει στο Αιγαίο, καθώς οι νησιώτες έχουν δηλώσει για έδρα το γήπεδο του Αιγάλεω.

Το πρώτο ματς στην Καλαμάτα είναι αυτό της 3ης αγωνιστικής, με αντίπαλο την Επισκοπή Ρεθύμνου, αφού μεσολαβήσει η δεύτερη έξοδος, στον Ασπρόπυργο.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Πρώτη φάση η κανονική περίοδος με 18 αγωνιστικές και δεύτερη φάση τα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών –διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-10 θα αγωνιστούν σε πλέι άουτ με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές –επίσης διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 9η και 10η θέση κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις) θα υποβιβαστούν στην Γ Εθνική κατηγορία.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον Βόρειο Όμιλο είναι: ΑΕΠ Κοζάνης, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, ΝΠΣ Βέροια, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Πιερικός και Τρίγλια.

Το πρόγραμμα 2020-2021 στο Νότιο Όμιλο

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10η

Νίκη Βόλου – Αιγάλεω

Ιάλυσος – Καλλιθέα

Αστέρας Βλαχιώτη – Ασπρόπυργος

Σαντορίνη – Καλαμάτα

Ρόδος – Επισκοπή

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 11η

Αιγάλεω – Ιάλυσος

Ρόδος – Νίκη Βόλου

Ασπρόπυργος – Καλαμάτα

Καλλιθέα – Σαντορίνη

Επισκοπή – Αστέρας Βλαχιώτη

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 12η

Νίκη Βόλου – Ιάλυσος

Αστέρας Βλαχιώτη – Ρόδος

Σαντορίνη – Αιγάλεω

Ασπρόπυργος – Καλλιθέα

Καλαμάτα – Επισκοπή

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 13η

Αιγάλεω – Ασπρόπυργος

Ρόδος – Καλαμάτα

Ιάλυσος – Σαντορίνη

Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου

Επισκοπή – Καλλιθέα

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 14η

Νίκη Βόλου – Σαντορίνη

Καλαμάτα – Αστέρας Βλαχιώτη

Ασπρόπυργος – Ιάλυσος

Καλλιθέα – Ρόδος

Αιγάλεω – Επισκοπή

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 15η

Ρόδος – Αιγάλεω

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα

Σαντορίνη – Ασπρόπυργος

Καλαμάτα – Νίκη Βόλου

Επισκοπή – Ιάλυσος

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 16η

Αιγάλεω – Αστέρας Βλαχιώτη

Ιάλυσος – Ρόδος

Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου

Καλλιθέα – Καλαμάτα

Επισκοπή – Σαντορίνη

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 17η

Νίκη Βόλου – Καλλιθέα

Αστέρας Βλαχιώτη – Ιάλυσος

Σαντορίνη – Ρόδος

Καλαμάτα – Αιγάλεω

Επισκοπή – Ασπρόπυργος

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 18η

Ρόδος – Ασπρόπυργος

Ιάλυσος – Καλαμάτα

Σαντορίνη – Αστέρας Βλαχιώτη

Καλλιθέα – Αιγάλεω

Νίκη Βόλου – Επισκοπή


Υπέγραψαν Σαλίν και Μπακαγιόκο και σήμερα στα Σπάτα για φιλικό
Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Καλαμάτα υπέγραψαν χθες τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Μαύρης Θύελλας. Πρόκειται για τους Τζούνιορ Μπακαγιόκο και Έβαν Σαλίν, οι οποίοι δοκιμάζονταν το τελευταίο διάστημα από τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο.

Ο Έβαν Σαλίν είναι αριστερός μπακ χαφ, είναι 22 ετών και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Σατορού και η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Βουστρια, Α κατηγορία Κοσόβου.

Ο Τζούνιορ Μπακαγιόκο είναι κεντρικός αμυντικός, με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, με θητεία σε ομάδες τόσο της Β’ Εθνικής όσο και της Γ’ (Γαλλίας).

Φιλικό με τον Αήττητο
Με την προετοιμασία να αποκτά πλέον συγκεκριμένο ορίζοντα, προσαρμοσμένη στην πρεμιέρα της Football League στις 7 Νοεμβρίου στο γήπεδο του Αιγάλεω με αντίπαλο την Σαντορίνη, η ομάδα της Καλαμάτας θα δώσει σήμερα ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι. Θα φιλοξενηθεί στις 3 μ.μ. στο γήπεδο των Σπάτων από τον τοπικό Αήττητο, ο οποίος έχει ρεπό στο πλαίσιο του 6ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.