Οι αριστερές κομματικές στρούγκες ξεχαρβάλωσαν τα πανεπιστήμια

Οι αριστερές κομματικές στρούγκες  ξεχαρβάλωσαν τα πανεπιστήμια

Τα πανεπιστήμια μετά τη μεταπολίτευση έγιναν φέουδα των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων. Αργότερα, έφτιαξαν κομματικές παρατάξεις και τα δεξιά κόμματα. Εκεί στρατολογούν την πελατεία τους και τις μελλοντικές ηγεσίες τους.

Ποιους στρατολογούν; Τους κομπλεξικούς, τους μειονεκτικούς, τους τραμπούκους, τους φελλούς, τους καλαμοκαβαλάρηδες, τους αγράμματους. Ουδείς έξυπνος και ελεύθερος φοιτητής, εκτός από τους στρατευμένους και τους καιροσκόπους, διανοείται να μπει στην κομματική στρούγκα.

Για όσους δε γνωρίζουν, στρούγκα σημαίνει μαντρί, στάνη. Είναι ένας κλειστός χώρος όπου σταυλίζεται το κοπάδι.

Η κομματική στρούγκα θέλει υπάκουα ανθρωπάκια, στρατιωτάκια, χωρίς προσωπική ταυτότητα. Θέλει UFO – ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα). Οι κάποιες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Η είσοδος στην κομματική στρούγκα συνεπάγεται ορισμένα προνόμια. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, για να βγάλεις γκόμενα έπρεπε να είσαι σε κάποια αριστερή στρούγκα, διαφορετικά τζίφος. Στην πορεία του χρόνου υπήρχαν και άλλα προνόμια, όπως: α) Τα θέματα των εξετάσεων από τους «δικούς μας» καθηγητές, β) Δωρεάν εκδρομές, γ) Δωρεάν ή με ελάχιστη συμμετοχή σε πάρτι, γλέντια, διασκέδαση, δ) Προώθηση σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus κ.τ.λ.), ε) Προώθηση σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Η είσοδος στην αριστερή κομματική στρούγκα έχει κάποιες υποχρεώσεις. Τέτοιες υποχρεώσεις είναι: η διαφώτιση, η κομματική πειθαρχία, η ιδεολογική αντιπαράθεση και το ξύλο με αντίπαλες παρατάξεις, η κατασκευή πανώ, η γραφή συνθημάτων, η σωματική και λεκτική βία εναντίον φοιτητών και καθηγητών που δεν είναι αριστεροί κ.τ.λ. Άλλες υποχρεώσεις είναι η οργάνωση σε ομάδες, διμοιρίες κ.τ.λ. και η άμεση δράση, όπου χρειαστεί, όπως σε διαμαρτυρίες, πορείες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία κ.τ.λ. Και βέβαια, ανάλογα με την αποστολή υπάρχουν και τα κατάλληλα εφόδια, όπως κοντάρια, ματσούκια, πέτρες, μολότωφ κ.τ.λ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών καθηγητών που αναρριχήθηκαν στα πανεπιστήμια προέρχονται από τις αριστερές κομματικές στρούγκες και είναι μισο-αγράμματοι. Είναι αυτοί που αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των πανεπιστημίων.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών στελεχών, πρωτίστως των αριστερών και δευτερευόντως των δεξιών κομμάτων, προέρχεται από τις κομματικές πανεπιστημιακές στρούγκες.

Όπως αποδεικνύεται, μετά πενήντα χρόνια περίπου το μοντέλο της αριστερής κομματικής στρούγκας είχε αποτελέσματα. Παραδειγματικά:

Πρώτον, η Αριστερά με την προπαγάνδα της έχει καταφέρει να πείσει κάποιους αφελείς πολίτες ότι αγωνίζεται για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας. Η αλήθεια είναι πως αγωνίζεται για το ξεχαρβάλωμά της.

Δεύτερον, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού εξαφανίστηκαν τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, πλην Ελλάδας. Δυστυχώς, η Ελλάδα ακολουθεί με καθυστέρηση. Ασφαλώς, ο λαός είναι αυτός που εμφανίζει και εξαφανίζει τα κόμματα και όχι κάποιο κομματικό ιερατείο, όπως συμβαίνει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Τρίτον, ένα κομμάτι της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο την απογοήτευση και την οργή πολιτών από την χρεωκοπία της χώρας, κατόρθωσε και έγινε κυβέρνηση. Κάποιος καταληψίας σχολείων και πανεπιστημίων από την κομματική στρούγκα έγινε πρωθυπουργός. Αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, ότι κυβέρνησε χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ και τη δεξιά. Μερικά «κατορθώματα» του ΣΥΡΙΖΑ: capital controls, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, χρέωση της χώρας με 80 δισ. ευρώ περίπου κ.τ.λ.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι εκτός από τα πανεπιστήμια, η αριστερά πρώτη και η δεξιά μετά προσπάθησαν να φτιάξουν κομματικές στρούγκες στα Γυμνάσια και Λύκεια. Ακόμα και στα δημοτικά σχολεία! Αυτό το ανοσιούργημα κράτησε κάποια χρόνια και μετά κατέρρευσε. Τα παιδιά τούς γύρισαν τις πλάτες. Ευτυχώς.

Βέβαια, η αριστερή πανουργία και προπαγάνδα συνεχίζεται από στρατευμένους δασκάλους και καθηγητές. Παραδειγματικά: Στο σχολείο στέλνονται εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας για διάφορες επετείους. Και αντί αυτοί οι εκπαιδευτικοί να πουν στα παιδιά, αυτά που συνιστά το υπουργείο, κάνουν τη δική τους κομματική προπαγάνδα.

Οι αριστερές στρούγκες με τους αριστερούς τραμπούκους ξεχαρβάλωσαν τα πανεπιστήμια. Τρανή απόδειξη: σύμπασα η Αριστερά μάχεται για τη διατήρηση του φασισμού και το ξεχαρβάλωμα των πανεπιστημίων.

Όλα τα κόμματα και πρωτίστως τα αριστερά είναι καιρός να καταλάβουν ότι η κομματική στρούγκα στα πανεπιστήμια κάνει ζημιά. Πρωτίστως, κάνει ζημιά στο μυαλό και στην ψυχή των νέων.

Γράφει ο Παύλος Μάραντος* 

*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης

marantosp@gmail.com