Με ευλάβεια τηρούν οι ηλικιωμένοι τα ραντεβού για τη 2η δόση

Με ευλάβεια τηρούν οι ηλικιωμένοι  τα ραντεβού για τη 2η δόση

Πάνω από 1.150 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Τυπικοί και ακριβείς στην τήρηση των ραντεβού τους είναι οι ηλικιωμένοι που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου και ήδη, όπως μας ενημέρωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος Παναγιώτης Κατσαφάδος, έχει κάνει τη δεύτερη δόση το 50% των ηλικιωμένων, ενώ δε χαθεί καμία.

Οι εμβολιασμοί, σημείωσε, συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την άφιξη των εμβολίων που απαιτούνται κάθε εβδομάδα.

Ολοκληρώνουν και τη 2η δόση

Όπως είπε ο κ. Κατσαφάδος, αυτές τις ημέρες έχουν εμβολιασθεί περίπου 1.150 άτομα από τα 2.000 που είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση. «Ξεπεράσαμε τους μισούς που έχουν πλέον κάνει και τη δεύτερη δόση. Χωρίς καμία επιπλοκή, χωρίς κανένα πρόβλημα σε όσους έχουν εμβολιασθεί και συνεχίζουμε. Ο εμβολιασμός ηλικιωμένων με τη δεύτερη δόση θα συνεχισθεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες», συμπλήρωσε.

Η προμήθεια του Κέντρου Υγείας με εμβόλια γίνεται απρόσκοπτα και όταν υπάρχει περίσσευμα δόσεων, γίνεται εμβολισμός ένστολων από τη σχετική λίστα που διαθέτει το Κέντρο.

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία έλλειψη και κάθε τρεις μέρες μάς προμηθεύουν με εμβόλια. Ακόμα και τις μέρες της έντονης κακοκαιρίας η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε ήταν μερικές ώρες», είπε ο κ. Κατσαφάδος.

Οι ηλικιωμένοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση προσέρχονται χωρίς καθυστερήσεις για να κάνουν τη δεύτερη και κατά τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου, κανένας ηλικιωμένος δεν την έχει χάσει.

Κανονικά ραντεβού και για άνω των 75

Για το αν κάποια στιγμή θα μπορέσουν και μικρότερες ηλικίες να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, καθώς τώρα οι ηλικίες 60-64 έχει ορισθεί να εμβολιάζονται μόνο στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας του νομού, ο κ. Κατσαφάδος είπε ότι δυστυχώς ακόμα δεν έχουν σχετική πληροφόρηση.

Αυτό που ξέρουν μέχρι στιγμής είναι ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Κέντρο Υγείας θα συνεχισθεί ο εμβολιασμός για τη δεύτερη δόση, ενώ από χθες κλείνουν ραντεβού και άτομα από 75 ετών και πάνω. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα, το οποίο πλέον έχει λυθεί και τα ραντεβού κλείνονται χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Κατσαφάδος σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα εμβολιασμού για άτομα με ειδικές ανάγκες, κινητικά κ.λπ.

Για άλλη μια φορά επισήμανε ότι όλοι, ακόμα και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας. «Δεν πάμε πουθενά χωρίς μάσκα, τηρούμε τις αποστάσεις μας και πλένουμε τακτικά και καλά τα χέρια μας. Είναι κρίμα να γυρίσουμε πίσω, τώρα που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», κατέληξε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη