Εστίαση Καλαμάτας: Ο κλάδος απασχολεί το 1/4 του εργατικού δυναμικού της πόλης ζητά στήριξη

Εστίαση Καλαμάτας: Ο κλάδος απασχολεί το 1/4 του εργατικού δυναμικού της πόλης ζητά στήριξη

Συναντήσεις με τους φορείς της πόλης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο νεοσύστατος Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατάσταση στην εστίαση είναι δραματική και όσο παραμένουν κλειστά τα καταστήματά τους, θα γίνεται χειρότερη.

Προχθές ο Σύλλογος πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση, ενώ μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν ήταν ότι φέτος δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Συναντήσεις
Στη συνάντηση, όπως έγινε γνωστό, συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αλλά και ιδρυτικά μέλη, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε μίνι απολογισμός του συλλόγου για τον πρώτο μήνα λειτουργίας και καταγράφηκαν προβλήματα και θέσεις για το αύριο του κλάδου.

Όλοι ανεξαιρέτως υποστήριξαν πως επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την παράταση του lockdown. Ζητήθηκε επίμονα στήριξη από το κράτος, αλλά και τους τοπικού φορείς. Το μήνυμα ήταν ένα: «Η κατάσταση στην εστίαση είναι δραματική και όσο παραμένουν κλειστά τα καταστήματά μας, θα γίνεται χειρότερη».

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με το δήμαρχο για να εκτεθούν τα προβλήματα του κλάδου. «Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο κλάδος μας απασχολεί το 1/4 του εργατικού δυναμικού στην πόλη και χρειάζεται στήριξη. Αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση και με τις υπόλοιπες Αρχές που συναλλάσσονται με τον κλάδο, όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Υγειονομικό, Εφορία, Επιθεώρηση Εργασίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Για το καρναβάλι
Τέλος, αναφερόμενος στο διαδικτυακό καρναβάλι που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, ο Σύλλογος σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Πιστεύουμε ότι το καρναβάλι συμβάλλει στην αύξηση του Τουρισμού και προβάλλει την πόλη όταν υπάρχει κανονικότητα. Το καρναβάλι είναι γέλιο, χαρά, τραγούδι, διασκέδαση και αυτή την περίοδο ο κλάδος μας δεν μπορεί να συμμετέχει και να βιώσει αντίστοιχα συναισθήματα. Μας βρίσκει συναισθηματικά ταλαιπωρημένους, εξαντλημένους ψυχολογικά και δίχως διάθεση παρακολούθησης αυτών των συναισθημάτων σε άλλους χώρους, όπως η τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Διασκέδαση, επικοινωνία, πραγματική επαφή δεν προσφέρεται με το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Καλή η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, αλλά προτιμάμε την καθημερινότητα που μπορεί να προσφέρει ένας καφές με το φίλο, το συνάδελφο, την παρέα σε ένα απλό μικρό καφέ. Ο κλάδος μας στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια το καρναβάλι με μεγάλα χρηματικά ποσά από τις επιχειρήσεις του. Φέτος, όμως, δε θα μπορέσουμε να συμβάλουμε και λυπούμαστε γι’ αυτό. Επιφυλασσόμαστε, όμως, για του χρόνου και υποσχόμαστε, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να βοηθήσουμε ψυχικά και οικονομικά στη διοργάνωση του καλύτερου καρναβαλιού όλων των εποχών».

Παρ’ όλα αυτά, ο Σύλλογος «συμφωνεί με την διεξαγωγή του φετινού διαδικτυακού καρναβαλιού. Η προσπάθεια του Δήμου να στήσει ένα εντελώς διαφορετικό καρναβάλι μάς βρίσκει σύμφωνους. Γνωρίζουμε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται κατά πρώτο λόγο για τα παιδιά! Το καρναβάλι, ακόμα και έτσι, θα είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά της πόλης μας μεταξύ τους! Εμείς συγχαίρουμε όσους εθελοντικά προσπαθούν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γνωρίζουμε, άλλωστε, από πρώτο χέρι ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη για χαμόγελο και διασκέδαση καθημερινά. Οικονομικά, όμως, δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε».
B.B.