Εστίαση Καλαμάτας: Ζητούν πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων για όσο ήταν κλειστοί και μείωση για το υπόλοιπο

Εστίαση Καλαμάτας: Ζητούν πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων για  όσο ήταν κλειστοί και μείωση για το υπόλοιπο

Διαμαρτύρονται για την αντιμετώπισή τους από τη Δημοτική Αστυνομία

Παράπονο για την αντιμετώπιση του κλάδου της εστίασης από τη Δημοτική Αστυνομία εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας για τα μισθώματα κοινόχρηστων χώρων.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, δεκάδες μέλη του διαμαρτυρήθηκαν την τελευταία εβδομάδα για την απαίτηση της Δημοτικής Αστυνομίας προς τους επιχειρηματίες να επιδείξουν άδειες κοινόχρηστων χώρων για το 2021 σε επιχειρήσεις που παρέμεναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του έτους. 

«Είμαστε κλειστοί 7 μήνες»

«Η Δημοτική Αστυνομία οφείλει να ενημερώνεται από το Δήμο και να γνωρίζει ότι εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις με έκπτωση για τις άδειές μας από το 2020 και αναμένουμε τις εκπτώσεις για το 2021. Οι επιχειρήσεις μας δεν αντέχουν να πληρώνουν προκαταβολικά μισθώματα δίχως να γνωρίζουν το διάστημα που θα χρησιμοποιήσουν τους χώρους. Δε δύναται να ζητούνται μισθώματα χωρίς να έχουν βγει οι κανονιστικές. Στα αιτήματά μας με το δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο ειπώθηκαν όλα και μας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον κλάδο μας. Μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας. Παρακαλούμε ενημερώστε μας όταν αποφασίσετε οριστικά τι θα ισχύσει για τις μισθώσεις μας, για να ενημερώσουμε και εμείς τις επιχειρήσεις μας για να προβούν σε τακτοποίηση. Με εκτίμηση και σεβασμό σάς ενημερώνουμε ότι είμαστε κλειστοί από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι το Μάιο του 2021, δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε προκαταβολικά. Ζητούμε την κατανόησή σας και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσετε», επισημαίνει ο Σύλλογος.

Απαλλαγή μισθωμάτων

Καταλήγοντας ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης ζητά από το Δήμο πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων για όλο το διάστημα που ήταν κλειστοί και μειωμένο κατά 40% για το υπόλοιπο διάστημα, όπως ορίζει το κράτος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Υπογραμμίζουν ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο και υπογραμμίζουν: «Μας έχετε εκφράσει κατ’ επανάληψη τη στήριξή σας τόσο δημόσια όσο και κατ’ ιδίαν. Είναι η ώρα να γίνει πράξη». 

Β.Β.