Αυτονομία –Ανανέωση -Ανδρουλάκης

Αυτονομία –Ανανέωση -Ανδρουλάκης

Η επόμενη μέρα στη δημοκρατική παράταξη

Στο σταυροδρόμι κρίσιμης επιλογής για το παρόν και το μέλλον της βρίσκεται η δημοκρατική παράταξη, η παράταξη που – είναι από όλους αποδεκτό- συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας, με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, την ένταξη στην ΟΝΕ, την ένταξη της Κύπρου στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. με κοινωνικές ευαισθησίες, με σύγχρονα νοσοκομεία (ΕΣΥ), με ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην εκπαίδευση, στο δημόσιο βίο (ΑΣΕΠ), με την ενίσχυση των δικαιωμάτων, την προστασία της υπαίθρου, τα μεγάλα έργα, κοινωνός της ισότητας, των ίσων ευκαιριών στην Παιδεία, στην Εργασία, στην Ασφάλιση.

Η παράταξη τα τελευταία χρόνια υπέστη άδικη και συκοφαντική κριτική από τις δυνάμεις της συντήρησης, που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη της οικονομικής κατάρρευσης και τις δυνάμεις του λαϊκισμού, σε αγαστή συμμαχία με ακροδεξιά στοιχεία, που πίστεψαν στη λεηλάτηση και τον αφανισμό της.

Πράγματι έγιναν πολλά λάθη, αδυναμίες, παραλείψεις στα δύσκολα χρόνια, ακόμη και τότε όμως η παράταξη, με όλες τις ηγεσίες της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, της εθνικής ευθύνης, βάζοντας σε προτεραιότητα το συμφέρον της πατρίδας.

Η παράταξη αντέχει, σημαντικό τμήμα του λαού μας προσβλέπει σε αυτή, ακόμη και αυτοί που έκαναν διαφορετική κομματική επιλογή, είναι στην αναμονή, περιμένουν σήμα ελπίδας, προσδοκούν στην αναγέννησή της.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη, οφείλουμε να μην τους απογοητεύσουμε, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται από τις λαϊκές δυνάμεις που διαχρονικά μας στήριξαν για ανατροπή της μίζερης εικόνας που εκπέμπουμε, την αναξιοπρεπή εικόνα στελεχών να εκλιπαρούν είτε τη συντήρηση είτε το λαϊκισμό να τους δεχτούν, να πάρουν καρέκλα, να σώσουν το τομάρι τους, εκεί που έφτυναν να γλείφουν.

Με καθαρή συνείδηση, με αξιοπρέπεια, με σταθερή πορεία, χωρίς εκπτώσεις, πιστεύω στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, γιατί όλα δίπλα μας αλλάζουν, πιστεύω στο τρίπτυχο:

Αυτονομία: Το αύριο της παράταξης εξαρτάται από τη δυνατότητά της να καταθέσει συγκροτημένη πρόταση προοπτικής της πατρίδας, να δημιουργήσει συμμαχίες με τα κοινωνικά στρώματα της νέας γενιάς, της εργασίας, της οικονομίας, της υπαίθρου χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς, με καινοτομίες και το βλέμμα στο μέλλον. Να οριοθετήσει με πολιτικά χαρακτηριστικά τις θέσεις της απέναντι στη συντήρηση, στο βόλεμα, στον κομματισμό και απέναντι στο λαϊκισμό, στις ανέξοδες υποσχέσεις, στις εμμονές, στις δήθεν αριστερές κορώνες.

Ανανέωση: Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επαγγέλλεσαι τη νέα πορεία, την ανάγκη ριζικών αλλαγών και να μη θέλεις να αλλάξεις το δικό σου περιβάλλον, τις στοχεύσεις, τα πρόσωπα. Ανανέωση σε θέσεις, προτάσεις, δράσεις, πρόσωπα, ανανέωση παντού.

Ανδρουλάκης: Είναι το πρόσωπο που μπορεί να υπηρετήσει την αυτονομία, την ανανέωση, να εγγυηθεί την ενότητα, την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης.

Γέννημα-θρέμμα, πορεύτηκε με αξιοπρέπεια, με καθαρό πρόσωπο, με συνετή παρουσία, με συνέπεια, με γνώση αλλά και αποδεδειγμένη εμπειρία, αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα να ανοίξει η παράταξη τα φτερά της, να πετάξει ψηλά..

Του Γιάννη Χριστόπουλου
Εκπαιδευτικού, δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας