Το υπουργείο θα επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας – Κυθήρων

Το υπουργείο  θα επαναπροκηρύξει  διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας – Κυθήρων

Χρειάσθηκε να περάσει πάνω από ένας μήνας, προκειμένου να… ενεργοποιηθούν οι φορείς και να αρχίσουν να… ψάχνουν για το τι γίνεται με την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας. Έτσι, μόλις προχθές η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε ότι πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα, όταν, όπως φαίνεται, το υπουργείο είχε ήδη δρομολογήσει λύση.

Από τις 4 Νοεμβρίου, οπότε ήταν ο διαγωνισμός, γράφαμε για το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας – Κυθήρων και λίγες μέρες μετά, ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία να εκτελέσει το δρομολόγιο, που έχει χαρακτηρισθεί ως άγονο.

Επίσης, από τα τέλη Νοεμβρίου γράφαμε ότι, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, το συγκεκριμένο δρομολόγιο, έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατά συνέπεια, θα βρεθεί οπωσδήποτε τρόπος να πραγματοποιείται και δεν τίθεται θέμα διακοπής της γραμμής.

Μάλιστα, είχαμε αναφέρει ότι από το υπουργείο Μεταφορών εξετάζονταν διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Μία από αυτές ήταν η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και μια άλλη να παραταθεί η διάρκεια της υφιστάμενης σύνδεσης Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης, με επέκταση της γραμμής έως τα Κύθηρα.

Και μόλις προχθές, από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι το θέμα τέθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, στο γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

«Το ότι δεν προσήλθε κάποιος στο διαγωνισμό δε σημαίνει ότι η γραμμή αυτή δε θα λειτουργήσει, είτε ως άγονη είτε ως εμπορική. Ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται» δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Β.Β.