Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας: Προ των πυλών το πρώτο “Messinia Forum”

Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας: Προ των πυλών το πρώτο “Messinia Forum”

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαρτίου στην Καλαμάτα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη επίσημη διοργάνωση του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και αφορά στο “Messinia Forum”.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί οι διοργανωτές, παρουσία μελών του συλλόγου, υπογράμμισαν με νόημα ότι «το 2023 θα είναι μια χρονιά συνεργειών», ενώ στόχος του διήμερου φόρουμ, όπως αναφέρεται, είναι η μετάβαση της τοπικής κοινωνίας από τη θεωρία στην πράξη για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Εκ μέρους του ΣΕΜ, μιλώντας για το φόρουμ, στο οποίο πρόκειται να παρουσιαστούν οι προοπτικές του νομού για την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας μέσα από την εστίαση και τη φιλοξενία, ο Γιάννης Κολοβός σχολίασε: «Το “Messinia Forum” αποτελεί μια προσπάθεια που έχουν αγκαλιάσει όλοι, όπως είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι έξι Δήμοι του νομού, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, οι τοπικές επιχειρήσεις της εστίασης και άλλοι».

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του φόρουμ, που θα φιλοξενήσει εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα ζητήματα γύρω από θεματικές όπως η εστίαση, η φιλοξενία και η επιχειρηματικότητα, το «παρών» θα δώσει ως ομιλητής και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναδεικνύοντας τους τρόπους γεφύρωσης της κοινωνικής ανισότητας μέσω της προσβασιμότητας στην εστίαση.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, θα αναφερθεί στο κοινό πεδίο του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, ενώ ξεχωριστή δράση θα αποτελέσει η γευσιγνωσία ελαιολάδου από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φόρουμ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο www.messinia-sem.gr.

Χρ.Μ.