Γιορτή των λουλουδιών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γιορτή των λουλουδιών  στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 10η Ανθοκομική Καλαμάτας, με τους επισκέπτες του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων να έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ανθόφυτα, δέντρα και θάμνους μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, καθώς και να ενημερωθούν για λύσεις για τον κήπο και την καλλιέργεια, και να λάβουν συμβουλές από ειδικούς.

Τα δε εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν προχθές, στο χώρο μπροστά στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Αφού τελέσθηκε αγιασμός από ιερέα – εκπρόσωπο του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ακολούθησαν χαιρετισμοί του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ανδρέα Τσουκαλά.

Ο δήμαρχος -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας αποτελεί ένα θεσμό και στόχος είναι τα επόμενα να ενισχυθεί περαιτέρω. Έγινε, επίσης, αναφορά στην «πόλη που αγαπά, σέβεται και φροντίζει το περιβάλλον», στη συμμετοχή της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030 αλλά και στο θαυμάσιο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και για το οποίο η προσπάθεια αναβάθμισης είναι διαρκής.

Ακολούθως, όσοι παρέστησαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και να θαυμάσουν τα εκθέματα.

Επισημαίνεται ότι την τελετή εγκαινίων κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Η είσοδος στην 10η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ.