ΘΑΡΡΟΣ PLUS

Θέλουν να σβήσουν το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»

Το πρόβλημα της σύγχυσης του ονόματος ΠΟΠ «Elia Kalamatas» με το «Kalamata Olives» είναι και πρόβλημα των αγροτών...

«Παγώνουν» τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα Πανεπιστήμια

Στον «πάγο» μπαίνουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, καθώς το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αλλαγή του πλαισίου...

Εργαστήριο γιόγκα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Ένα νέο εργαστήριο, αυτό της γιόγκα, θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 8.00 έως τις 9.00 το βράδυ...

Η επιστροφή των παραδοσιακών ποικιλιών στόχος των γεωπόνων του ΤΕΙ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα σε...

Παύει να ισχύει από τις φετινές εξετάσεις η Τράπεζα Θεμάτων

Επανέρχεται το 9,5 ως βαθμός προαγωγής - Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν...

Στον τελικό Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Μαθητές της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προκρίθηκαν στον τελικό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Young Business Talents. Πρόκειται για...

Πράξη ανθρωπιάς από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου Γαργαλιάνων

Συγκινητική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι η πρωτοβουλία που πήραν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Γαργαλιάνων, καθώς διέθεσαν...

Τρώμε λιγότερο λάδι στην Ελλάδα μετά την κρίση

Ενώ αυξάνεται διεθνώς η κατανάλωση ελαιολάδου…   Κατά 1,7 φορές αυξήθηκε η παγκόσμια κατανάλωση ελαιολάδου μεταξύ των καλλιεργητικών...

Οι τοπικές ποικιλίες πηγή ανάπτυξης

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ελιάς ενημερώνουν για τις παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και την κομποστοποίηση  Μια εξαιρετική ημερίδα...

Wall Street Journal: Πρώτης τάξεως οινοπαραγωγός η Ελλάδα

Ο οινολόγος συντάκτης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ποικιλίες «Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στα κρασιά» της είναι...