Έβαψαν το Κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά και έστειλαν μήνυμα προστασίας και ενίσχυσής του!


 

Του Ηλία Γιαννόπουλου 

 

Μήνυμα προστασίας και ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών έστειλαν το Σαββατοκύριακο οι άνθρωποι του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, υλοποιώντας την πρωτοβουλία που ανέλαβαν βάφοντας τους εσωτερικούς χώρους του, οι οποίοι ήταν λίαν επιεικώς σε απαράδεκτη κατάσταση. Σοβάδες ξεφτισμένοι να κρέμονται στους τοίχους και την οροφή και άλλοι να είναι πεσμένοι, τοίχοι με μούχλα από την υγρασία, εικόνες ντροπής που προσέβαλλαν την υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εικόνες που προσέβαλλαν και πλήγωναν το Κ.Υ. των Φιλιατρών, τους εργαζομένους και τους πολίτες που προσέτρεχαν σε αυτό.

Σε αυτές τις εικόνες έβαλε τέλος η εθελοντική δράση του Ομίλου, με τη συνδρομή επιχειρήσεων, επαγγελματιών και κατοίκων των Φιλιατρών! Από το πρωί του Σαββάτου και για δύο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, μέλη του Ομίλου και απλοί πολίτες έπιασαν δουλειά. Με όλα τα απαραίτητα είδη, εργαλεία και αντικείμενα για τον καθαρισμό του εσωτερικού χώρου και το βάψιμό του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας καλές υπηρεσίες τόσο στο Κ.Υ. όσο και στην πόλη και τους συμπολίτες τους!

Το Κέντρο Υγείας, στους εσωτερικούς του χώρους, άλλαξε όψη! Έγινε φωτεινό, καθαρό, φιλικό, ζεστό και ανθρώπινο. Όπως αρμόζει σε ένα Κέντρο Υγείας. Κι αυτό, χάρη στην πρωτοβουλία του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, οι άνθρωποι του οποίου έκαναν πράξη αυτό που η Πολιτεία όφειλε να κάνει, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως δε θα αφήσουν το Κ.Υ. έτσι, στο έλεος της μοίρας και της τύχης που του επιφυλάσσουν κυβερνητικοί – πολιτικοί σχεδιασμοί κατ’ εντολών τρόικας, με την ένοχη ανοχή τοπικών αρχόντων, αλλά θα αγωνιστούν για να παραμείνει σε λειτουργία, απαιτώντας την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και ιατρικά είδη!