Διαγραφή χρέους 82χρονου στην Καλαμάτα που αγγίζει το 94% της οφειλής


Τα χρέη 82χρονου συνταξιούχου του ΙΚΑ ρυθμίζει με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ορίζοντας ως δόση μόλις 10 ευρώ μηνιαίως και για 4 χρόνια.
Ο 82χρονος παίρνει σύνταξη 795 ευρώ, ενώ δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσής του ορίσθηκε από το Δικαστήριο στα 800 ευρώ, ενώ το μόνο που έχει στην κατοχή του είναι ένα αυτοκίνητο, μοντέλο του 1981, με σημερινή εμπορική αξία μόλις 300 ευρώ. Έχει, δε, καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του από το 2011 και κρίθηκε πως η εκποίησή του δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι.
Σε μία τράπεζα ο 82χρονος, από καταναλωτικό δάνειο που είχε πάρει, οφείλει 7.235,52 ευρώ.
Στην απόφαση του Ειρηνοδικείου επισημαίνεται ότι ο 82χρονος έχει περιέλθει χωρίς δική του υπαιτιότητα σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς την τράπεζα, ενώ και το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον, λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, αδυνατεί πλέον να συνεισφέρει οικονομικά για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του ηλικιωμένου.
Με τη ρύθμιση του Δικαστηρίου, και με την παρέλευση της 4ετίας, ο 82χρονος θα έχει καταβάλει στην τράπεζα συνολικά 480 ευρώ. Μάλιστα, το Ειρηνοδικείο διευκρινίζει ότι μετά την παρέλευση της 4ετίας ο 82χρονος θα απαλλαγεί από την υπόλοιπη οφειλή.
Β.Β.