Ξενύχτησαν έξω από το Spider Stores οι 18 εργαζόμενοι (φωτογραφίες)

Ξενύχτησαν έξω από το Spider Stores οι 18 εργαζόμενοι (φωτογραφίες)

Έξω από το κατάστημα Spider Stores έμειναν οι εργαζόμενοι σε αυτό, προκείμενου να μην πάνε άτομα από την εταιρία και πάρουν το εμπόρευμα όπως έγινε σε κατάστημα της αλυσίδας.
Οι υπάλληλοι θεωρούν απαράδεκτη τη διοίκηση αφού ο όρος αναστολή λειτουργίας δεν υπάρχει όπως υποστηρίζουν.
Έτσι σήμερα το πρωί συναντήθηκαν με δικηγόρο προκείμενου οι αρχές να σφραγίσουν το κατάστημα ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση και η μεταφορά εμπορευμάτων.

 


30/9/2013
Τελευταία μέρα η σημερινή για τα Sprider Stores αφού από αύριο μπαίνει λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων και ειδών σπιτιού.
Μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Καλαμάτας, που έξω από αυτό έχουν συγκεντρωθεί οι 18 εργαζόμενοι και συζητούν για την επόμενη ημέρα.
Το κλείσιμο της εταιρίας στους υπαλλήλους  έγινε γνωστό με e-mail που έφτασε γύρω στις 6 παρά το απόγευμα.

ενημέρωση 12:33 μ.μ.
 Οι εργαζόμενοι του Σπρίντερ στην Καλαμάτα βρίσκονται έξω από το κατάστημα και το περιφρουρούν (αποφασισμένοι να μείνουν εκεί όλο το βράδυ)  ώστε να αποτρέψουν όποιον επιχειρήσει να βγάλει τα εμπορεύματα. Στο σημείο βρίσκονται και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.
 
Ιστορική αναδρομή της εταιρίας
1971
Ιδρυση της εταιρείας Σ. & Ν. Αργυρός Ο.Ε με κύριο αντικείμενο την παραγωγή και διανομή μαγιό και ειδών θαλάσσης από τον ιδρυτή της SPRIDER STORESA.E. κ. Αθανάσιο Αργυρό σε συνεργασία με τον αδελφό του κ. Σπυρίδωνα Αργυρό.
 
1978
Αποχώρηση από την κοινή εταιρεία του Αθανάσιου Αργυρού και ίδρυση της ΑΡΓΥΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ (σημερινή SPRIDER STORES Α.Ε.) με έδρα τον Άγιο Δημήτριο και κύριο αντικείμενο την εμπορία μαγιό και αθλητικών ειδών.
 
1982
Μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Ελληνικό. Η εταιρία εξοπλίζεται με τις πιο σύγχρονες μηχανές κοπής και ραφής υφασμάτων και δημιουργεί δίκτυο χονδρικών πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα. Έναρξη της εξαγωγικής της δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 
1987
Επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας με την ανέγερση νέου συγκροτήματος κτιρίων και αποθηκών στην περιοχή του Ελληνικού.
 
1990
Έναρξη λειτουργίας του πρώτου πρατηρίου λιανικής. Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι ενθουσιώδης και μπαίνουν τα θεμέλια για τη δημιουργία της αλυσίδας καταστημάτων SPRIDER STORES.
 
1991-1992
Διεθνής βράβευση της εταιρείας στην Έκθεση της Βαρκελώνης για την ποιότητα των εξαγομένων προϊόντων. Ίδρυση το 1992 καταστήματος στο Ελληνικό Αττικής και βράβευση της SPRIDERSTORES με ανάλογο βραβείο στην Έκθεση του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.
 
1994
Ίδρυση καταστήματος στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
 
1995
Επέκταση του δικτύου καταστημάτων με την ίδρυση καταστήματος στην Πετρούπολη Αττικής.
 
1996
Άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων της αλυσίδας SPRIDER STORES, ένα στο Αιγάλεω και ένα στη Νέα Ιωνία Αττικής.
 
1997
Ίδρυση του πρώτου καταστήματος SPRIDER STORES σε επαρχιακή πόλη και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Την ίδια χρονιά ιδρύεται και νέο κατάστημα στην Καλλιθέα Αττικής.
 
1998
Επέκταση του δικτύου πανελλαδικά με την ίδρυση καταστημάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας και στην Πάτρα Αχαΐας.
 
1999
Με την ίδρυση δύο νέων καταστημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Καλαμάκι Αττικής τα καταστήματα της εταιρείας φτάνουν τα 11.
Χρονιά ορόσημο για τη SPRIDER STORES, με την εξαγορά κατά 80% από τον Όμιλο Χατζηϊωάννου που ανοίγει νέες επιχειρηματικές προοπτικές.
 
2000
Ίδρυση της SPRIDER Bulgaria με σκοπό να στηρίξει την παρουσία της SPRIDERSTORES στα Βαλκάνια. Εξαγορά της MEGATHLON HELLAS Α.Ε. σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας πορείας και την είσοδο της εταιρείας στον κλάδο της χονδρικής πώλησης. Παράλληλα,εξασφάλιση αδείας για την εισαγωγή των προϊόντων Le Coq Sportif και τη διανομή τους στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Ίδρυση της SPRIDER Dan Α.Ε. η οποία διαθέτει δύο καταστήματα, στη Βέροια και τον Πειραιά.
 
2001
Έναρξη λειτουργίας τρών νέων καταστημάτων, ένος στη Λάρισα και δύο στη Θεσσαλονίκη.
 
2002
Συγχώνευση της SPRIDER Dan Α.Ε. με τη SPRIDER STORES, ενώ τρία ακόμη καταστήματα ενισχύουν την αλυσίδα: ένα στα σύνορα Αγ. Δημητρίου με Δάφνη Αττικής, ένα στα Ιωάννινα και ένα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
 
2003
Τα καταστήματα SPRIDER STORES φτάνουν τα 22, με ένα ακόμη να ξεκινά τη λειτουργία του στο Μοναστηράκι, ένα στο Περιστέρι και ένα στην Ανθούσα Αττικής. Η SPRIDER STORES καθιερώνεται ως μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής.
 
2004
Εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών που σηματοδοτεί μια νέα επιχειρηματική τροχιά. Η αλυσίδα εξαπλώνεται περισσότερο στην επαρχία με την ίδρυση καταστημάτων στην Κοζάνη, στα Τρίκαλα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κόρινθο, στη Βάρη και στα Βριλήσσια Αττικής. Επιπλέον, δημιουργείται νέο Logistics Centre έκτασης 12.000 τ.μ. στην Ανθούσα Αττικής.
 
2005
Ανανέωση της εταιρικής ταυτότητα της SPRIDER STORES και σταδιακή εφαρμογή της σε όλα τα καταστήματα.
Εγκαίνια νέου καταστήματος στην οδό Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο των Αθηνών, καθώς και οκτώ ακόμη νέων σημείων πώλησης σε πόλεις – κλειδιά ανά την Ελλάδα όπως στη Ρόδο, στις Σέρρες, στα Χανιά, στη Μυτιλήνη, στην Κέρκυρα, στη Λαμία, στη Σπάρτη και στο Αγρίνιο.
 
2006
Μετονομασία της εταιρείας σε SPRIDER STORES στο πλαίσιο της δυναμικής της εξέλιξης, εγκαινιάζοντας καταστήματα σε Λυκόβρυση Αττικής, Τρίπολη, Πάτρα (δεύτερο κατάστημα), Άρτα, Χίο (2 καταστήματα: woman-girl, man-boy) και Ηράκλειο Κρήτης (δεύτερο κατάστημα).
Ανάδειξη της αλυσίδας καταστημάτων SPRIDER STORES σε μία από τις ισχυρότερες και πιο αναγνωρίσιμες της ελληνικής αγοράς.
Διείσδυση της εταιρεία στην αγορά των Βαλκανίων με την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στη Σόφια και στα Σκόπια.
2007
Επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με τη δυναμική είσοδό της και στην αγορά της Ρουμανίας με πέντε καταστήματα, καθώς και με τα εγκαίνιαδεύτερου καταστήματος στη Σόφια και του πρώτου καταστήματος στην κυπριακή αγορά, στην πόλη της Λεμεσού.
Εγκαίνια 14 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Νέα Μάκρη, στα Γιαννιτσά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκηςτη Σταυρούπολη και το Μοναστήρι, το Μενίδι, τη Ν. Ερυθραία, την Ελευσίνα, το Ρέθυμνο, το Παλ. Φάληρο, την Πλ. Αττικής, τη Θήβα, το Άργος και τη Ναύπακτο.
Ολοκλήρωση σημαντικής επένδυσης στον τομέα logistics και έναρξη λειτουργίας της υπερσύγχρονης αποθήκης του Ομίλου, συνολικής επιφάνειας 21.000 τ.μ., στην Ανθούσα Αττικής, η οποία αποτελεί πλέον την καρδιά της εφοδιαστικής αλυσίδας της SPRIDERSTORES.
 
2008
Συνέχιση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδιασμού της εταιρείας με τη δημιουργία τριάντα πέντε (35) νέων σημείων πώλησης παρά τη διεθνή οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, τίθενται σε λειτουργία είκοσι ένα (21) καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων δέκα (10) σημεία πώλησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη και έντεκα (11) καταστήματα στην επαρχία, αυξάνοντας περαιτέρω την ήδη υψηλή γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής Επικράτειας.
Ενίσχυση της παρουσίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με τη δημιουργία δεκατεσσάρων (14) καταστημάτων στο εξωτερικό που περιλαμβάνουν εννέα (9) καταστήματα στη Ρουμανία, τρία (3) καταστήματα στη Βουλγαρία και ένα (1) νέο κατάστημα στην Κύπρο.
Είσοδος στην αγορά της Πολωνίας, με την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία SPRIDER STORES POLSKA Sp.z.o.o. και έναρξη λειτουργίας ενός (1) καταστήματος στην πόλη Πόζναν.
Εκκαθάριση και ενεργοποίηση της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας SPRIDER HELLAS DOO BEOGRAD, με έδρα την Σερβία.
 
2009
Μέχρι και τον Απρίλιο 2009, έναρξη λειτουργίας πέντε (5) νέων σημείων πώλησης στην Ελλάδα σε Θέρμη Θεσσαλονίκης, Ασπρόπυργο, Γλυφάδα Αττικής, Ορεστιάδα καιΠτολεμαΐδα.
Παρουσίαση νέας προϊοντικής γραμμή με την επωνυμία SPRIDER HOME που περιλαμβάνει είδη οικιακού εξοπλισμού (houseware). Τα προϊόντα SPRIDER HOME διατίθενται σε δεκατέσσερα (14) σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, με την προοπτική η νέα γραμμή να εφαρμοσθεί σταδιακά στο σύνολο της αλυσίδας.
 
2010
Το Δεκέμβριο του 2010 ξεκινά η λειτουργεία υπερσύγχρονου καταστήματος, στο εμπορικό κέντρο Capitol, με το SPRIDER STORES 3ης Σεπτεμβρίου.
 
2011
Ενώ μετά από λίγους μήνες παρουσιάζεται στο κοινό της Ξάνθης ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα, το SPRIDER STORES Ξάνθης.