Ένα βήμα μπροστά η Χρυσή Αυγή από την Αστυνομία στη Μεσσηνία

Ένα βήμα μπροστά η Χρυσή Αυγή από την Αστυνομία στη Μεσσηνία

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σωρεία…ολιγωριών στην προστασία των πολιτών

Αποτέλεσμα,να αναρωτιούντα ι«ποιος κυβερνάαυτό τον τόπο»…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Τα χθεσινά γεγονότα, με την αποφυλάκιση – έστω και με περιοριστικούς όρους – ορισμένων εκ των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία.
Τελικά, τόσο δύσκολο είναι γι’ αυτό το κράτος, σε όλες τις εκφάνσεις του, να κάνει μια δουλειά σωστή και της προκοπής;
Όπως και να ’χει, το μπαράζ δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες έδειξε ορισμένα σημεία από το αληθινό πρόσωπο της συγκεκριμένης κομματικής οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή δε γεννήθηκε από το πουθενά. Και δεν ανδρώθηκε με αέρα κοπανιστό. Για πολλούς επωάστηκε μέσα στα φτερά της Ελληνικής Αστυνομίας και εκεί προστατεύτηκε. Η Αστυνομία υπήρξε η τροφός της. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Ήταν κοινό μυστικό εδώ και χρόνια. Θα αναρωτηθεί κάποιος αν μπορούμε να βάλουμε, όχι μόνο τους αστυνομικούς, αλλά γενικότερα τα σώματα ασφαλείας, σ’ ένα τσουβάλι κατηγοριών. Όχι βέβαια. Όμως, ακόμα και στο νομό μας έχουν σημειωθεί γεγονότα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία επίσημη αρμόδια απάντηση.
Είναι τυχαίο ότι σε όλα τα… χαμόσπιτα στην Καλαμάτα που καίγονται διαμένουν λαθρομετανάστες;
Ισχύει ή όχι ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας διέταξε έρευνα για την απομάκρυνση – με το γνωστό τρόπο της Χρυσής Αυγής, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι με επίσημη ανακοίνωσή τους- των Πακιστανών από τα φανάρια της Καλαμάτας;
Πέρα από μια λιτή ανακοίνωση ότι δεν «υπήρξε καμία κατάθεση μάρτυρα για προπηλακισμούς ή εναντίον της Χρυσής Αυγής», έκλεισε εκεί η συγκεκριμένη υπόθεση;
Έπειτα από τη δημοσιότητα που πήρε το περιστατικό, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος Η. Γεωργόπουλος είπε ότι μετά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Καλαμάτας, ο οποίος «αναμένεται να διατάξει έρευνα για το θέμα», ενώ σημείωσε ότι η Αστυνομία δεν ενεργεί «ούτε ρατσιστικά ούτε ξενοφοβικά» και τόνισε ότι «η Πολιτεία θα ενεργήσει συντεταγμένα σύμφωνα με τη νομοθεσία και θεσμικά της όργανα». Έγιναν όλα αυτά;
Πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας στα «Νέα» και δε διαψεύστηκαν, έλεγαν ότι ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δώσει εντολή για παρουσία αρκετών διμοιριών των ΜΑΤ στον Μελιγαλά, αλλά μετά τα επεισόδια διαπίστωσε ότι αυτές ήταν απούσες!
Ισχύει ή όχι ότι, ακόμα από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90, νεαρός υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία για ξυλοδαρμό από χρυσαυγίτες και στο τέλος της κατάθεσής του ο αρμόδιος αστυνομικός υπάλληλος είχε συμπληρώσει από μόνος του ότι «ο μάρτυρας δεν επιθυμεί τη δίωξη κανενός», εξαγριώνοντας τους γονείς του, που επενέβησαν, με αποτέλεσμα να αλλάξει και η κατάθεση;
Αλήθεια, για το σπίτι στην οδό Εθνικού Σταδίου, όπου επενέβη η Χρυσή Αυγή για τον… καθαρισμό του από τους μετανάστες, δε γνώριζε η Αστυνομία ότι με την ολιγωρία της, αφού είχαν γίνει καταγγελίες, οδηγεί προς τα εκεί τη λύση του προβλήματος;
Γιατί δεν υπάρχει καμία αντίδραση όταν δημοσιεύονται περιπτώσεις ξυλοδαρμών αλλοδαπών στην Καλαμάτα;
Σε πρόσφατη δήλωσή του στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Όσοι έχουν στοιχεία για παράνομες πράξεις, να πάνε στη δικαιοσύνη. Ούτε επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των αστυνομικών θα επιτρέψουμε.
Στη Μεσσηνία, μάλιστα, ως Ένωση Αστυνομικών έχουμε ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Δεν το βλέπουμε ούτε παραταξιακά ούτε τίποτα. Μας ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια των πολιτών. Είμαι πρόεδρος και δε γνωρίζω τι πιστεύει πολιτικά ούτε ο γραμματέας της Ένωσης. Δε μας ενδιαφέρει τι πιστεύει ο καθένας. Μας ενδιαφέρει, όμως, όταν συμβεί κάτι στη γιαγιά και δεν υπάρχει περιπολικό να πάει».
Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται: «Είμαστε οι πρώτοι που κάναμε διαμαρτυρίες κατά της βίας μπροστά στη Βουλή. Να μη μας βάζουν σε πολιτικά παιχνίδια. Εμένα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου τίποτα. Οποιοσδήποτε πολίτης οφείλει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν ξέρει κάτι. Πρότασή μας είναι να συσταθεί διακομματική επιτροπή στη Βουλή, που να απαρτίζεται από επιστήμονες και πολίτες και να συμφωνήσουν τι Αστυνομία θέλουμε».
Για τα παραπάνω περιστατικά τι θα μπορούσε να πει, άραγε;
Δεν είναι τυχαίο που ένα μέρος των πολιτών στράφηκε προς τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας της απουσίας της Αστυνομίας από τα προβλήματά του. Όταν καθένας μπορεί να τους κλέβει και να τους τρομοκρατεί ανενόχλητος. Όταν το κοινό έγκλημα αλωνίζει στις γειτονιές και στην ύπαιθρο χωρίς να έχει εχθρό και αντίπαλο.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στο σημερινό χάλι, είναι και η νοοτροπία της ατιμωρησίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Η ανθρώπινη ελληνική ανοχή έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ασυδοσία.
Ο Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα. Μπορεί, όμως, να αιματοκυλήσει τους δρόμους της χώρας. Δε θα μπορεί, αν υπάρχει, δημοκρατική Πολιτεία, δημοκρατική Δικαιοσύνη και δημοκρατική Αστυνομία.