Άρση ασυλίας για Δημήτρη Κουκούτση και όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. ζητούν οι ανακρίτριες

Άρση ασυλίας για Δημήτρη Κουκούτση και όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. ζητούν οι ανακρίτριες

Και για τους άλλους 9 βουλευτές της ΧΑ (Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Μιχαήλ Αρβανίτη), οι οποίοι δεν κατηγορήθηκαν ως τώρα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου, έστειλαν έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να  διαβιβαστεί  στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. 

Με πολυσέλιδο πόρισμα απαιτούν τη δίωξή τους, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση όπως έχουν διωχθεί και οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο πόρισμα των ανακριτριών παρατίθενται καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων Α,Β,,ΓΔ, και Ε οι οποίοι αποκαλύπτουν την εμπλοκή και των άλλων βουλευτών της ΧΑ σε εκδηλώσεις στρατολόγησης ακόμα και ανηλίκων στην οργάνωση.
Καταγράφονται επίσης τα ευρήματα από τα βίντεο τα οποία εντοπίστηκαν στα αρχεία των ήδη εννέα κατηγορουμένων βουλευτών του κόμματος. Το ενδιαφέρον για καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τους βουλευτές εστιάζεται στη γνωστή εκδήλωση ορκωμοσίας των βουλευτών όπου οι πρωτοεισαγόμενοι στην οργάνωση εμφανίζονται να ορκίζονται ότι θα κρεμάσουν πολιτικούς, ενώ υπάρχουν ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμοί.
Στο ίδιο πόρισμά τους, με στοιχεία, ζητούν την άρση της ασυλίας για έξι βουλευτές, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Η.Κασιδιαρη, Νικόλαο Μίχο, Γιώργο Γερμενή, Γιάννη Λαγό και Ευστάθιο Μπούκουρα.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται πως προμήθευαν και εφοδίαζαν με οπλισμό την εγκληματική οργάνωση. Στην κατοχή του Ν. Μίχου βρέθηκαν επιπλέον 2,5 γρ. χασίς.  Με την παρέμβασή τους αυτή οι δύο ανακρίτριες θέτουν στη Βουλή σοβαρό θέμα για τη νομιμότητα παρουσίας του κόμματος στο Κοινοβούλιο. Το αίτημα θα διαβιβάσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη στη Βουλή προκείμενου να αποφασίσει η Ολομέλεια για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών.

Τι αναφέρει το παραπεμπτικό των ανακριτριών

Σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και στο υλικό, το οποίο κατασχέθηκε από τους σκληρούς δίσκους των υποδίκων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στηρίζεται το αίτημα των δυο ανακριτριών. Σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν την άρση της ασυλίας των βουλευτών διότι επεδίωξαν να επιβάλλουν με τη βία τη ναζιστική ιδεολογία τους. Μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

– Η οργάνωση ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετία του ’80 από τον προφυλακισμένο αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών και είχε χαρακτήρα ιδεολογικής κατεύθυνσης στον εθνικοσοσιαλισμό με σαφεία αναφορές στο Γ’ Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

– Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση ή εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση, όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Μάλιστα αναφέρουν τα μηνύματα του Γιάννη Λαγού στο Πέραμα, πριν και μετά τα αιματηρά επιεσόδια, όπου ο βουλευτής και προφυλακισμένος φέρεται να μιλάει υβριστικά ακόμα και για τα θύματα.

– Από το υλικό και το καταστατικό προκύπτει ότι η οργάνωση έχει ιεραρχική δομή με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, που αφορούν τη διάδοση των θέσεων και των ιδεών, την εκπαίδευση των μελών, αλλά και την επιβολή τους με τη βία.

– Ιδιαίτερα επικαλούνται οι ανακρίτριες τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε εκδηλώσεις. Για την σταρτιωτική δομή της Οργάνωσης επικαλούνται πειστήρια, που δείχνουν ότι οι ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, φορούν τα ίδια ρούχα και περπατούν συντεταγμένα…

Οι εγκληματικές ενέργειες στις οποίες αναφέρονται είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα στο Πέραμα, η επίθεση στον κοινωνικό χώρο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στην Ηλιούπολη, η επίθεση στο στέκι Αντίποινα, η δολοφονία Λούκμαν, η επίθεση στη συναυλία στην Καλιθέα, η επίθεση σε βάρος αλλοδαπών στην Ιεράπετρα και η επίθεση σε βάρος Αφγανών κλ. π.

Καταγράφονται επίσης τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών, οι οποίοι φέρονται να σκούν εποπτεία. Κατά την κρίση τους επεδίωκαν την δια βίας επικράτηση των αρχικών θέσεων της οργάνωσης. Παρατίθενται και ομιλίες βουλευτών με ποινικά αξιοποιήσιμο υλικό…

tovima.gr