Θετικό κλίμα στη συνάντηση Αναστασόπουλου – Μασσέλου για το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Αναστασόπουλου – Μασσέλου για το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Σε θετικό κλίμα, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, πραγματοποιήθηκε προχθές η συνάντηση του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κων. Μασσέλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η   συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, κατόπιν και της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου, με την οποία αναγνωρίστηκε η κυριότητα και η χρήση του φιλοσοφικού κέντρου στο Δήμο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Μεσσήνης, ο πρύτανης δεσμεύθηκε ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης του Δικαστηρίου και συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας ώστε να υλοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο οι εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει τους  δύο χώρους που έχει επισκευάσει το Πανεπιστήμιο για διδακτική χρήση και οργάνωση προγραμμάτων και εκδηλώσεων,  ενώ το αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου θα διαχειρίζεται από το Δήμο.
Γνωστοποίησε δε τον προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής να προβεί στην εκπόνηση μελέτης και στην εξεύρεση αντίστοιχης χρηματοδότησης, προκειμένου  να αποπερατωθεί το κτήριο και να καταστεί λειτουργικό στο σύνολό του.
Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που μπαίνουν επιτέλους τα θεμέλια για την αποπεράτωση του ημιτελούς κτηρίου και τη μετατροπή του σε σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο της Μεσσήνης, αλλά και του Δήμου Μεσσήνης.