Το ελικοδρόμιο Διαβολιτσίου

Το ελικοδρόμιο Διαβολιτσίου

Τρία έργα άφησε παρακαταθήκη ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, «καπετάν Βασίλης», στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, το Διαβολίτσι, έργα που θα παραμείνουν για πάντα στις επερχόμενες γενεές. Το γήπεδο, το θέατρο, το ελικοδρόμιο, που μπορούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν για ώρα ανάγκης, κυρίως για τους βαριά ασθενείς. Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σε όλη την Πελοπόννησο, ίσως και σε όλη την Ελλάδα, με το πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις προσγειώσεις δια οργάνων, και με τοποθεσία για λόγους ευρέσεως, εμπρός από το πέτρινο Γυμνάσιο, «σε κτίσμα», σε ανοιχτό χώρο και χωρίς πλησίον ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτι που σπάνια βρίσκεις σε πόλεις και κωμοπόλεις. Τούτο βοηθά τους πιλότους, εκτός από το ηλεκτρονικό σύστημα για την τοποθεσία, αλλά και δια ορατού οφθαλμού «Βιεφάρ», με σημάδι από ψηλά το Γυμνάσιο.
Όμως, στη σημερινή όχι μόνο οικονομική κατάσταση, αλλά και στη μόδα της «κλοπής», που το κράτος δεν μπορεί να σταματήσει, που έχει καταντήσει μάστιγα, είναι «το σημερινό μοντέλο», εφόσον δεν υπάρχουν αυστηρές ποινές, καθώς και στη συρροή των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών.
Έχουν κλαπεί τα ηλεκτρονικά όργανα που ευρίσκοντο μέσα σε σιδερένια κουβούκλια σε τρία σημεία, καθώς και ο πίνακας με τις ασφάλειες και τους αυτόματους διακόπτες. Εντός των σιδερένιων κουβουκλίων βρίσκονται μόνο γυμνά τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ γυρισμένα και κομμένα.
Βέβαια, κανένας δεν αντιλήφθηκε τίποτα, αλλά και αν έβλεπε κάτι, τι τον ένοιαζε, αφού δεν τολμούν να τους εμποδίσουν;
Για τους κλέφτες το σκεπτικό είναι ότι θα ξανατοποθετηθούν για να τα ξανακλέψουν, όσο τα όργανα να βρίσκονται με ασφάλεια κλεισμένα σε σιδερένια κουβούκλια με κλειδαριές ασφαλείας και χοντρές αλυσίδες. Ποιος, λοιπόν, θα αντικαταστήσει τα όργανα αυτά, που στοιχίζουν μια περιουσία; Αυτοί που τα έκλεψαν, προφανώς, τα πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί, μη γνωρίζοντας την πραγματική τους αξία. Ίσως να χρησιμοποιηθούν σε ανάλογη περίπτωση για ιδιωτικό ελικοδρόμιο. Όμως, με μια έρευνα από την Υ.Π.Α., στην οποία ανήκει το ελικοδρόμιο Διαβολιτσίου, θα βρεθεί κάποια άκρη, από πού αγοράσθηκαν ή προμηθεύτηκαν.
Επισημαίνω ότι χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα με το ειδικό κίτρινο χρώμα που διαθέτει η ΥΠΑ στις διαγραμμίσεις του δαπέδου, διότι από τα νερά της βροχής και τα χώματα τείνουν να εξαφανισθούν.
Δ.Φ.