Λευκή Νύχτα: Στήριξε τους επαγγελματίες, ψυχαγώγησε το κοινό (φωτογραφίες και βίντεο)


Η σαββατιάτικη Λευκή Νύχτα υπήρξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, πράγματι επιτυχημένη από πολλές απόψεις: χιλιάδες κόσμου, μεγάλη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, μεγαλύτερη ακόμα σε ταβέρνες και ψητοπωλεία, αλλά και κέντρα διασκέδασης.
Κοινή διαπίστωση υπήρξε η οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων, αλλά και η ψυχαγωγία του κόσμου από τα μουσικά συγκροτήματα, τις υπαίθριες ψησταριές και τα κάθε είδους γεγονότα που είχαν διοργανώσει Δήμος και ιδιώτες.
Εκτός από Καλαματιανούς και Μεσσήνιους, διαπιστώθηκε η παρουσία κόσμου από τη Σπάρτη, την Τρίπολη, το Άργος, την Κόρινθο, την Αθήνα, ενώ πολλοί επισκέπτες – προερχόμενοι από διάφορες περιοχές – παρέτειναν την παραμονή τους για να ζήσουν τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, που καθιερώθηκε πλέον ως ένα σημαντικό εμπορικό και ψυχαγωγικό γεγονός πανελληνίως.
Η παρουσία κόσμου ήταν πυκνή σε σημεία της πόλης και μετά τις 5.00 το πρωί. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως η Υπηρεσία Καθαριότητας κατόρθωσε να εισέλθει στο Ιστορικό Κέντρο μετά τις 7.30 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του την «ονειρική βραδιά» της Λευκής Νύχτας επεσήμανε ότι η Καλαμάτα, εκτός από τη Λευκή Νύχτα και τις εκδηλώσεις στις Απόκριες, «χρειάζεται ακόμη 4-5 δυνατές, λαϊκές εκδηλώσεις που θα ελκύουν κόσμο από όλη την Πελοπόννησο». Διευκρίνισε, δε, ότι ήδη «υπάρχουν σκέψεις για τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές».
Α.Π.