Βραβείο επιχειρηματικότητας κέρδισε ο ΣΥΦΑΝΟΠΕ


Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών
κερδίζει το στοίχημα

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Σε μια περίοδο που οι αρνητικές επιδόσεις της οικονομίας κανοναρχούν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, υπάρχουν και ειδήσεις που αποπνέουν αισιοδοξία. Οι οποίες δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχει και η Μεσσηνία που δημιουργεί
Επιχειρήσεις προς μίμηση, κερδοφόρες, οι οποίες επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη. Επιχειρήσεις οι οποίες κατορθώνουν να βελτιώνουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη τους παρά την πενταετή κρίση που έχει σαρώσει την ελληνική αγορά.
Ένα ακόμη παράδειγμα ήταν η προχθεσινή βράβευση του Ομίλου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.Π.Ε. (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νοτίου Πελοποννήσου), με έδρα την Καλαμάτα, στην ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας Salus Index 2014. Ο Συνεταιρισμός βραβεύτηκε ως μία από τις υγιέστερες, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον τομέα «Υγεία- Φάρμακο- Ομορφιά)». Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του ομίλου ΣΥΦΑΝΟΠΕ, Νίκος Μάραντος.
Σε μία χρονιά, λοιπόν, που η κρίση συνέχισε να δείχνει τα «δόντια» της, οι 23 συνολικά επιχειρήσεις – προερχόμενες από τον κλάδο της υγείας, του φαρμάκου και της ομορφιάς- όχι μόνο άντεξαν, αλλά σημείωσαν και σημαντική κερδοφορία στην ελληνική αγορά. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, βραβεύτηκαν με τη διάκριση της Επιχειρηματικής Αριστείας.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε, επ’ ευκαιρία της βράβευσης, με τον πρόεδρο του Συνεταιριστικού Ομίλου, ο οποίος σημείωσε και τα εξής: «Το συγκεκριμένο βραβείο είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής και επίπονης προσπάθειας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ο τομέας του φαρμάκου αντιμετωπίζει ένα βουνό προβλήματα, χάρις στην προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων κρατήσαμε τις φαρμακαποθήκες στους νομούς (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία) που δραστηριοποιούμεθα, ενώ παράλληλα κανείς από τους εκατό (100) υπαλλήλους δεν έχασε τη θέση του.
Μάλιστα, αντί να κλειστούμε στο… καβούκι μας προχωρήσαμε σε καινοτόμες ενέργειες, με σκοπό να στηρίξουμε το φαρμακείο, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ομαλή πορεία στο αύριο. Ξέρετε, το φαρμακείο πλέον έχει μετεξελιχτεί σ’ ένα πρωτοβάθμιο χώρο υγείας, αφού με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην υγεία οι πολίτες δεν μπορούν να απευθύνονται στα νοσοκομεία ή σε άλλους δημόσιους χώρους υγείας. Πλέον, ο φαρμακοποιός παρέχει τρόπον τινά και ιατρικές συμβουλές στον ασθενή.
Σε κάθε περίπτωση δεν κλείνουμε τα μάτια και σε όσα σχεδιάζονται. Κι αυτά είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για το μέλλον των φαρμακείων. Διάφορα συμφέροντα προωθούν την ιδέα ότι για το χώρο του φαρμάκου εμείς αποτελούμε κόστος για το ασφαλιστικό σύστημα και, επομένως, θα πρέπει να καταργηθούμε, αφού λειτουργούμε ως ενδιάμεσοι. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε τη μάχη μας».