Καταφύγιο απεγνωσμένων ψυχών μέσα στην καρδιά της παραλίας (φωτογραφίες)

Καταφύγιο απεγνωσμένων ψυχών μέσα στην καρδιά της παραλίας (φωτογραφίες)

Μερικά μόνο μέτρα μακριά από το σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καλαμάτας και μόλις «ένα δρόμο μέσα» από την αναπλασμένη Φαρών, στην οδό Κανάρη, στη μονοκατοικία με τον αριθμό 92, υπάρχει μια ζούγκλα, μια ζούγκλα μέσα στην οποία ζουν άνθρωποι!
 
Η καταγγελία έφθασε στο «Θάρρος» και αμέσως βρεθήκαμε με το φωτογράφο της εφημερίδας στο σημείο.
Εξωτερικά φαίνεται μια μονοκατοικία εγκαταλελειμμένη, αλλά όχι σαν αυτές που έχουμε δει συνήθως να ζουν μετανάστες.
Στην αυλόπορτα, μάλιστα, υπάρχει λουκέτο, ενώ η αυλή έχει πραγματικά σκεπαστεί από τα φυτά.
Η γειτονιά ήσυχη και πυκνοκατοικημένη, ενώ απέναντι υπάρχουν και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.
Τα στόματα ανοίγουν δύσκολα στη γειτονιά, ενώ ένας μετανάστης που έχει βρει καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι μάς πλησιάζει. Όταν, όμως, προσπαθήσαμε να του μιλήσουμε, έτρεξε γρήγορα μέσα.
Όπως λένε οι γείτονες, στο σπίτι μένουν πάρα πολλά άτομα, που συνήθως επιστρέφουν το βράδυ. Νερό κλέβουν από βρύσες στις πιλοτές των απέναντι πολυκατοικιών, ενώ πολλές φορές τούς έχουν δει να «βουτούν» στον κάδο-πηγάδι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ακίνητο που διαμένουν και έτσι εξασφαλίζουν τροφή!
Παράλληλα, δε λείπουν οι φωνές και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των ατόμων που διαμένουν στο χώρο, ενώ υπάρχουν υποψίες ακόμη και για χρήση ναρκωτικών.
Τέλος, όπως μάθαμε, Αυστριακός γείτονας έβγαλε φωτογραφίες πριν από μερικούς μήνες, με σκοπό να δείξει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Αυτή την τουριστική προβολή θέλετε; Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η Φαρών που θέλει φροντίδα… Ας μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι και ας επέμβουν άμεσα οι αρμόδιοι. 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας